930X122 MAIA

argeș mall

UNDĂ VERDE PENTRU VIITOAREA PASARELĂ DIN TUDOR VLADIMIRESCU

Undă verde pentru viitoarea pasarelă din Tudor Vladimirescu. Consiliul Local Pitești și-a “însușit propunerea de concesiune” pentru niște terenuri situate pe bulevardul Republicii, terenuri în suprafață totală de 1.060 de metri.

Citiți și: Breaking. Data deschiderii OFICIALE a celui mai mare Mall din Argeș!

Terenurile sunt necesare pentru viitoarea pasarelă auto și pietonală pe care un dezvoltator intenționează să o construiască în cartierul Tudor Vladimirescu.

Concret, terenurile au fost solicitate de investitorul Prime Kapital pentru construirea unui „pasaj la nivel cu calea ferată între bulevardul Republicii și strada Lânăriei, de folosință publică, având regim deschis circulației publice și cu obligația de a asigura accesul gratuit și nediscriminatoriu al vehiculelor și pietonilor”, se arată în proiectul votat în unanimiatate de consilierii locali piteșteni.

Citiți și: Eveniment grav la Argeș Mall! Declarații EXCLUSIVE: „Are fractură deschisă!”

Lucrările propriu-zise ar urma să înceapă după ce echipa dezvoltatorului finalizează proiectul și va depune toate documentele necesare la Primărie, potrivit edilului Cornel Ionică.

„Este un lucru extraordinar că pasarela va fi realizată de un investitor, iar după finalizare pasarela respectivă va fi transmisă spre administrare Primăriei. Pasarela va deservi, nerestricționat, toți participanții la trafic, în afară de traficul foarte greu, pe care nu-l vom accepta decât pe zona de centură ocolitoare existentă pe strada Lănăriei, și mă refer la mașini agabaritice tip TIR-uri sau mașini cu materiale de construcții, care nu vor intra pe zona de locuit, decât pe zona de centură. (…)

Noi ne doream foarte mult această pasarelă. Dacă o execută dumnealor și la final ne-o transmit nouă este un lucru foarte bun, pentru că rămâne pentru piteșteni”, declară primarul Ionică pentru publicația noastră.

Pasarela, o investiție de 6 milioane de euro, face parte din proiectul viitorului mall pe care dezvoltatorul Prime Kapital urmează să îl construiască în cartierul Tudor Vladimirescu.

Pe lângă centrul comercial Argeș Mall (investiție care se va ridica la 80 de milioane de euro), ”Prime Kapital va dezvolta din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției.

Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

Pasarela va fluidiza traficul din zonă și le va oferi pietonilor un mod sigur de a traversa calea ferată, prin comparație cu ce se întâmplă în prezent, când, în lipsa unei infrastructuri adecvate, aceștia își riscă zilnic viața traversând la nivel cu liniile de cale ferată”, transmite dezvoltatorul.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3