New Profesional Consult 930 x 122

automobile dacia

URMEAZĂ NEGOCIERI LA DACIA. SINDICATUL ANUNȚĂ

Urmează negocieri la Dacia. Sindicatul anunță. La uzina Automobile Dacia din Mioveni angajații urmau să primească astăzi prima de Crăciun (AICI, subiectul pe larg). Salariații sunt în așteptarea sărbătorilor de iarnă. Este liniște la Dacia, probabil, însă, liniștea dinaintea „furtunii”.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

Luna viitoare ar urma să înceapă negocierile pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019. Nu este exclus ca administrația și sindicatul să aibă din nou negocieri dure și să apară tensiuni ca și acum un an.

„Negocierile pentru contractul colectiv de muncă pentru anul 2019 încep după ce venim din vacanță, în luna ianuarie”, declară pentru ePitești Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Întrebat de ePitești dacă sindicatul va cere, ca de obicei, o majorare a salariilor pentru angajații de la Dacia, Iordache precizează: „Nu putem să vorbim acum despre asta. Acum ne dorim vacanță plăcută. Mai avem o săptămână de muncă grea, după care intrăm în vacanță și apoi ne întâlnim și vorbim și vom stabili și în funcție de ce se mai întâmplă”.

Amintim că sindicatul și administrația au semnat contractul colectiv de muncă pentru 2018 abia la începutul lunii aprilie, după negocieri extrem de tensionate. S-a ajuns până în pragul grevei generale.

Inițial, SAD a solicitat creșterea salariilor cu 600 de lei brut, în timp ce administrația oferea doar 60 de lei. Pe parcursul negocierilor, fiecare parte a mai cedat, administrația mărind oferta de creștere la 80 și apoi la 115 lei.

În cele din urmă, sindicatul și administrația au bătut palma: ”De la data de 1 aprilie se aplică o creștere fixă de 250 de lei, urmând ca de la 1 octombrie să fie aplicată o nouă creștere, de 50 de lei.

Totodată, angajaților li se va oferi o primă de 500 de lei, acordată la semnarea contractului colectiv de muncă. Va fi acordată, în perioada următoare, și o primă de participare la profit, în valoare de 1.500 de lei”, anunța atunci viceliderul sindical Ion Iordache.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90