EcoMoto 930×122

castig salarial mediu

VESTE DESPRE SALARII. AZI S-A ANUNȚAT

Veste despre salarii. Institutul Național de Statistică (INS) a comunicat astăzi, în urmă cu puțin timp, datele despre evoluția câștigului salarial mediu pe țară în luna martie 2017.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Potrivit sursei citate, în martie anul acesta câștigul salarial mediu brut s-a ridicat la 3.256 de lei, iar netul, la 2.342 de lei.

Câștigul salarial mediu net (în mână) a fost mai mare cu 4,7% (+106 lei) decât în februarie 2017 și cu 14,2% față de martie 2016.

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

Cel mai mare câștig salarial mediu net s-a înregistrat în activitățile de servicii în tehnologia informației (inclusiv activitățile de servicii informatice): 5.880 de lei. La polul opus, cel mai mic a fost în hoteluri și restaurante: 1.369 de lei.

Cele mai mari creșteri ale câștigului salarial mediu net (martie 2017 față de februarie 2017):

-cu 40,9%, în extracția petrolului brut și a gazelor naturale

-cu 24,8%, în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului

-între 18,5% și 10,5%, în fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice, în fabricarea produselor din tutun, în industria metalurgică, în activitățile de asigurări, reasigurări și ale fondurilor de pensii private, în fabricarea unor produse din minerale nemetalice, în fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice, în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, în fabricarea altor mijloace de transport și în activitățile de servicii anexe extracției.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3