Donaris 930 x 122

bnr

VESTE PROASTĂ PENTRU ARGEȘENII CU RATE ÎN LEI

Veste proastă pentru argeșenii cu rate în lei.

Citiți și: Anunțul momentului pentru cei care au rate la bănci!

Banca Națională a României (BNR) informează că indicele ROBOR cu scadență la 3 luni a fost stabilit astăzi la 3,14%, după ce ieri a fost de 3,10%.

ROBOR (rata medie a dobânzii la care băncile se împrumută între ele în lei) este indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă.

Citiți și: Argeș. Datori pe viață pentru o locuință

Vestea creșterii din nou a ROBOR este proastă și pentru argeșenii care au rate de plată în lei la bănci. Orice creștere a ROBOR conduce la dobânzi mai mari la creditele în lei acordate de unitățile bancare, cu alte cuvinte la rate mai mari.

Precizăm că și indicele ROBOR la 6 luni, folosit la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut astăzi la 3,38%, după ce ieri fusese 3,36%.

Creșterile de azi survin după ce zile la rând indicele ROBOR a scăzut sau măcar a stagnat (AICI, alte amănunte).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3