SMART KIDS 930X122

bnr

VESTE TERIBILĂ PENTRU ROMÂNII CU CREDITE ÎN LEI

Veste teribilă pentru românii cu credite în lei. Indicele ROBOR cu scadență la 3 luni își continuă creșterea. Astăzi a ajuns la 1,71%, după ce încheiase săptămâna trecută (vineri) cu o cotație de 1,58%, potrivit Băncii Naționale a României (BNR).

Citiți și: Anunțul momentului pentru românii cu rate!

Pentru a realiza și mai bine nivelul creșterii, vă reamintim că pe 15 septembrie 2017 indicele ROBOR se situa la numai 0,98%.

ROBOR este indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă.

Citiți și: Important pentru toți șoferii! Modificare majoră la plata RCA!

Creșterea ROBOR va conduce la rate mai mari la credite. Cu alte cuvinte, la următoarea calculare a ratei în lei, românii vor plăti o rată majorată.

Specialiștii afirmă că majorarea semnificativă din ultima vreme a indicelui ROBOR este cauzată de creșterea inflației, reluarea creditării și împrumuturile statului. Avertismentul specialiștilor este că această creștere, survenită după doi ani de stabilitate la un nivel scăzut, de sub 1%, va continua.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90