Donaris 930 x 122

Arges

RĂZBOIUL PENTRU SUCCESIUNE ÎN PSD ARGEȘ

Posibilitatea unei condamnări definitive a lui Constantin Nicolescu deschide în PSD Argeș, de nu va fi deschis deja, războiul pentru succesiune. Atât pentru conducerea partidului, cât și, mai ales, pentru președinția Consiliului Județean. După condamnarea la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, decisă de Curtea de Apel București în dosarul fondurilor europene PHARE pentru școli din Argeș, probabilitatea ca la anul să avem alegeri anticipate pentru funcția de președinte CJ a crescut. În atare condiții, se pune, firesc, întrebarea, cine din PSD Argeș ar avea șanse, mai mari sau mai mici, să îl înlocuiască pe Nicolescu?

Citiți și: A nins în Argeș!

Tudor Pendiuc. După Constantin Nicolescu, este cel mai puternic om din partid. Nu a avut și nu are o relație prea amicală cu Nicolescu. Pe merit sau nu, este cel mai popular PSD-ist din județ. Din 1992 încoace câștigă fără probleme postul de primar al Piteștiului. Ar lăsa el Primăria pentru cea mai importantă demnitate politică și administrativă a județului? Mănânci calule ovăz? 59 de ani nu este o vârstă la care să nu mai ai pofte politice! Are, însă, o opoziție consistentă în partid.

Mircea Drăghici. Nu este un fan al lui Pendiuc. Ba din contră. Din postura de parlamentar, dar, mai ales, din aceea de consilier onorific și prieten al lui Victor Ponta, poate emite pretenții justificate la scaunul pe care Constantin Nicolescu l-ar vacanta, obligat de o eventuală condamnare definitivă în justiție. La 47 de ani, în plină maturitate politică, are o bună notorietate în Argeș, este activ, carismatic și ambițios. Adversarii din PSD i-ar putea, însă, atrage atenția că nu e cazul să devină succesorul lui Nicolescu atât timp cât justiția nu se pronunță în dosarul pe care i l-a instrumentat DNA. Ar renunța fără păreri de rău la deputăție ca să candideze și să fie ales președinte de Consiliu Județean.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Florin Tecău. Este, poate, omul cu funcție din PSD Argeș în care Constantin Nicolescu are cea mai mare încredere. Relația dintre cei doi s-a „cimentat” la Consiliul Județean, acolo unde Tecău este vicepreședinte. În perioada în care Nicolescu a fost reținut de procurorii anticorupție și a avut probleme de sănătate, i-a rămas fidel acestuia. În timp ce alții din PSD Argeș s-au grăbit atunci să bea șprițuri cu adversarii lui Nicolescu sau se dădeau cu celofanul pe pârtia de schi, Florin Tecău nu a fugit. El a condus Consiliul Județean în acea perioadă. Constantin Nicolescu însuși l-ar putea desemna succesorul lui. Peste câteva zile împlinește 56 de ani.

Ion Georgescu. În ultimii ani, primarul Mioveniului a avut o ascensiune fulminantă în PSD Argeș. De pildă, faptul că a reușit să o impună candidat pentru Parlament pe Simona Bucura Oprescu în dauna lui Ion Burnei a demonstrat că puterea sa în partid nu este de neglijat. La 53 de ani, Georgescu își poate dori mai mult decât funcția de primar într-un oraș în care nimic nu mișcă fără știrea lui.

Simona Bucura Oprescu. Dacă va alege să nu intre în războiul pentru succesiune, Ion Georgescu ar putea să o sprijine pe Oprescu pentru președinția Consiliului Județean și a PSD Argeș. Chiar dacă vârsta ei, are numai 33 de ani, nu este un avantaj în acest context, probabil că Georgescu nu va refuza ideea de a-i fi iarăși protector celei pe care a făcut-o deputat.

Radu Vasilică. Dintotdeauna, Constantin Nicolescu a avut o slăbiciune pentru el. Este, probabil, și motivul pentru care Nicolescu i-a iertat deputatului desele ieșiri, curajoase, în care a criticat lucruri nu tocmai ortodoxe din PSD Argeș. Ca parlamentar, nu de puține ori, a votat altfel decât colegii săi PSD-iști. La 37 de ani are o anumită alură de rebel în partid, dar, totuși, nu suficientă forță. S-a văzut și recent, la alegerile pentru noul președinte al tineretului social-democrat din Argeș, atunci când omul său a pierdut în fața Georgianei Popescu, soția lui Mircea Drăghici.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • mihai spune:

    haideti sa mai votam si tineri!
    gata cu cimitirul de elefanti! iar acelasi Pendiuc?
    eu personal o prefer pe Simona Bucura.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3