930X122 MAIA

burse

Elevii argeșeni, mesaj pentru autorități: ”Tăiați șpăgile, nu bursele școlare!”

Luni, 17 ianuarie, a avut loc greva elevilor argeșeni, care au protestat față de decizia Ministerului Educației de a ridica pragul de acordare a burselor de merit, absentând de la orele de curs.

Citiți și: „Primul Ghiozdan” pentru elevii din clasele pregătitoare din Argeș

Acest protest a fost anunțat în cursul săptămânii trecute de Consiliul Județean al Elevilor Argeș (CJE Argeș) și s-a și concretizat, în ciuda faptului că Inspectorul Școlar Județean Argeș – Alina Manea a dezaprobat cu fermitate această modalitate de manifestare.

Trebuie să vedem dincolo de aparențe și să ne dăm seama de motivele de background ale grevei pe care noi încercăm să o facem. Există foarte multe situații în care Ministerul Educației Naționale nu ne-a consultat și a luat decizii din pix, fără consultanța noastră.”, preciza Consiliul Județean al Elevilor Argeș în legătură cu protestul organizat.

Citiți și: Lovitură pentru profesori! Nu vor mai putea face meditații cu unii elevi

AU LUAT LA PAS TOT ORAȘUL PITEȘTI ȘI CURTEA DE ARGEȘ

Astfel, reprezentanți ai CJE Argeș au traversat aproape tot orașul Pitești și Curtea de Argeș, pentru a face nemulțumirile elevilor cunoscute.

Aceștia au lipit și au fluturat afișe cu mesajele „Tăiați șpăgile, nu bursele școlare!” ,  „Tăiați pensiile speciale, nu bursele!”, „Bursele le tăiați, dar șpăgile nu”.

Acțiunea de protest s-a desfășurat sub hashtagul #eumerit.

Ne-am plimbat prin tot județul și am făcut câteva fotografii simple, pe stradă. Poate par doar 10 poze, însă în spate este o muncă pe care puțini o vor înțelege și o vor estima corect. Nu multă lumea apreciază eforturile pe care noi le depunem, dar nu ne lăsăm oricum.

CJE Argeș este mai puternic decât niciodată. 2022, ești al nostru! (…)

Dacă până acum părea că muncim în zadar, de data aceasta Guvernul României și-a arătat disponibilitatea spre adoptarea celor 2 cuantumuri propuse de către noi: cei cu media între 8.50 și 9.49 să aibă minim 100 RON, iar cei cu media cuprinsă între 9.50 și 10, minim 200 RON.”, au transmis reprezentați ai CJE Argeș pe Facebook.

Sursă foto: Facebook Consiliul Județean al Elevilor Argeș

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Halit Mioara spune:

    Corect este de la media 9 sa aiba bursa,eu cred ca media reala este de la media 9.

570 X 90 POSADA 3