930X122 MAIA

elevi

Elevii din familiile cu venituri mici vor primi anual vouchere

Elevii din familiile cu venituri mici vor primi anual vouchere pentru ochelari de vedere

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Părinții sau reprezentanții legali ai elevilor aflați în stare de vulnerabilitate materială din învățământul preuniversitar, adică cei ce provin din familii cu venituri mici sau cei ce sunt în plasament, vor putea să ceară un bon valoric pentru controlul oftalmologic al copilului lor și cumpărarea de ochelari de vedere pentru acesta în fiecare an.

Valoarea bonului este 0,4 din cuantumul indicatorului social de referință (ISR), potrivit unei propuneri legislative înregistrate la Senat.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Raportându-ne la valorile din acest an ale ISR, un astfel de voucher ar avea valoarea de 210 lei.

Propunerea legislativă prevede că părinții elevilor aflați în stare de vulnerabilitate materială vor putea cere, în scris, individual pentru fiecare copil, la finalul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală a copilului acest bon.

Așa cum îi definește viitoarea lege, sunt considerați în stare de vulnerabilitate materială elevii din învățământul preuniversitar care:

– sunt încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care fac parte din familii ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– fac parte din familii din care unul dintre membri este încadrat în grad de handicap grav, accentuat sau mediu și ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– fac parte dintr-o familie cu cel puțin doi copii în întreținere și cu venituri lunare realizate pe membru de familie mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– fac parte dintr-o familie monoparentală ale cărei venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– fac parte din familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001;
beneficiază de măsura plasamentului în condițiile Legii nr. 272/2004.

Tichetul va putea fi folosit doar pentru copilul pe a cărui nume va fi emis. Părinții cu mai mulți copii vor putea cere vouchere pentru fiecare dintre ei.

Aceste tichete vor avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii.

Foto: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3