Kaia 930 x 120

elevi

Elevii vor fi revoltați! S-a dat ordin!

Elevii vor fi revoltați! S-a dat ordin!

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă din temelii!

Ministerul Sănătății intenționează să interzică vânzarea de pizza, sucuri și cafea într-o rază de 500 de metri în jurul școlilor.

Provocând neliniște în rândul elevilor și al părinților.

Citiți și: Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta!

Această măsură, menită să „mențină igiena în școli și în zonele învecinate”, ar putea duce la închiderea mai multor cofetării, patiserii și fast-food-uri situate în apropierea unităților de învățământ, conform evz.ro.

În conformitate cu noul proiect de ordin aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, vânzarea alimentelor considerate nepotrivite pentru preșcolari și școlari, cum ar fi:

Elevii vor fi revoltați! S-a dat ordin!

prăjiturile, produsele de patiserie, chipsurile, biscuiții, sucurile, cartofii prăjiți, pizza și hamburgerii,

va fi interzisă pe o rază de 500 de metri de grădinițe, școli, licee, after-school-uri, școli profesionale, palate ale copiilor și cluburi sportive școlare.

Proiectul de ordin stipulează că pe străzile de acces ale copiilor și tinerilor la unitățile de învățământ preșcolar și preuniversitar, pe o rază de 500 de metri, va fi interzisă comercializarea alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, a băuturilor energizante, a cafelei și a altor produse interzise minorilor, conform legislației în vigoare.

Această măsură vine în completarea restricțiilor deja existente privind vânzarea de produse din tutun și alcool către minori.

Proiectul a stârnit deja reacții, cu unii părinți și elevi exprimându-și îngrijorarea că interdicția ar putea lăsa elevii fără opțiuni accesibile pentru mâncare în timpul pauzelor.

Totodată, comercianții din zonele vizate se tem de pierderi financiare semnificative.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3