930×122 POSADA 5

elevi

Elevii vor fi revoltați! S-a dat ordin!

Elevii vor fi revoltați! S-a dat ordin!

Citiți și: Noi tichete sociale! Cine beneficiază!

Ministerul Sănătății intenționează să interzică vânzarea de pizza, sucuri și cafea într-o rază de 500 de metri în jurul școlilor.

Provocând neliniște în rândul elevilor și al părinților.

Citiți și: Cardurile vor fi încărcate din 20 noiembrie!

Această măsură, menită să „mențină igiena în școli și în zonele învecinate”, ar putea duce la închiderea mai multor cofetării, patiserii și fast-food-uri situate în apropierea unităților de învățământ, conform evz.ro.

În conformitate cu noul proiect de ordin aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, vânzarea alimentelor considerate nepotrivite pentru preșcolari și școlari, cum ar fi:

Elevii vor fi revoltați! S-a dat ordin!

prăjiturile, produsele de patiserie, chipsurile, biscuiții, sucurile, cartofii prăjiți, pizza și hamburgerii,

va fi interzisă pe o rază de 500 de metri de grădinițe, școli, licee, after-school-uri, școli profesionale, palate ale copiilor și cluburi sportive școlare.

Proiectul de ordin stipulează că pe străzile de acces ale copiilor și tinerilor la unitățile de învățământ preșcolar și preuniversitar, pe o rază de 500 de metri, va fi interzisă comercializarea alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, a băuturilor energizante, a cafelei și a altor produse interzise minorilor, conform legislației în vigoare.

Această măsură vine în completarea restricțiilor deja existente privind vânzarea de produse din tutun și alcool către minori.

Proiectul a stârnit deja reacții, cu unii părinți și elevi exprimându-și îngrijorarea că interdicția ar putea lăsa elevii fără opțiuni accesibile pentru mâncare în timpul pauzelor.

Totodată, comercianții din zonele vizate se tem de pierderi financiare semnificative.

Foto: Descriptiv

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90