930 x122 grota rece

amenzi

Este lege! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru șoferii care fac asta

Este lege! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru șoferii care fac asta

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Un act care prevede sancțiunile pentru anumite categorii de șoferi a fost promulgat ieri de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, români care ignoră sau nu respectă valorile de masă totală maximă pentru autoturismele pe care le conduc pe drumurile publice riscă amenzi usturătoare. Mai precis, sunt vizați șoferii profesioniști, cei care fac transport de marfă cu camioane sau tiruri.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Controlul vehiculelor privind respectarea maselor maxime admise, totală şi pe axe, se va efectua cu sisteme automate de cântărire amplasate pe reţeaua de drumuri sau cu echipamente de cântărire dinamică montate la bordul vehiculelor, conform playtech.ro.

Iată sancțiunile pentru depășirea masei autorizate a vehiculului:

-cu până la 5% inclusiv se sancţionează de la 1.500 lei la 1.800 lei, dacă depăşirea se constată din documentele de transport;

-cu până la 10% inclusiv – de la 6.000 lei la 10.000 lei.

-în cazul în care depăşirea este mai mare de 10%, dar nu mai mare de 20% inclusiv, sancţiunile sunt de la 10.000 lei la 12.000 lei.

-cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 25% inclusiv se sancţionează cu amendă de la 12.000 lei la 15.000 lei,

-peste 25% cu amendă de la 15.000 lei la 20.000 lei.

De asemenea, refuzul de a însoţi vehiculul personalului cu atribuţii de control în vederea cântăririi şi/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum şi refuzul de a prezenta personalului cu atribuţii de control documentele privind transportul se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, aplicată conducătorului auto, mai transmite sursa citată.

Foto: Arhivă ePitești/ Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

7 comentarii

  • Cristian spune:

    Amenzile pentru depășirea cu 10% sunt mici,iar pentru depășirea cu 20 % ar trebui o amendă mai mare și confiscarea mărfii.

  • Gandalf spune:

    Să se și pună în aplicare, deoarece supraîncărcarea e de vină pentru stricarea drumurilor.

  • Dodu spune:

    Uite cum creste șpagă de cantar…….amenzi erau și pana acum,dar nu,nu este ok,cum spunea cineva mai sus confiscarea mărfii, la prima abatere,a doua,marfa și masina,

  • Marian spune:

    Așa se va ruina tot, sancționate sa fie firmele de unde e încărcată marfa nu șoferul,el nu deține cantar,ei trebui să aibă cântare să cântărească înainte de a intra în rampă pentru încărcare și dupa încărcare nu cum se practică încărcare la ochi.

  • gica spune:

    Crește ȘPAGA atata tot in rest nimic la fel ca inainte cine poate oase roade….😁😂

  • Valentin spune:

    Va fi mai mare spaga si pana acum erau amenzi dar nu se aplicau totul este pe spaga

  • Avram. spune:

    Ce fain, tat pe șofer pica beleaua, și va mai mirați ca nu sunt șoferi în țară, confiscați mașina și dați foc ca bănuiesc că va referiți la hoți care cară material lemnos
    și țin fabricile Kronospan în funcție sa aibe ce toca, cred ca ar fi cel mai bine sa ne cam schimbam mentalitatea și sa ne vedem lucruri serioase!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3