- Publicat de: Ionela Iordachita
- 13-03-2024, ora 13:17
- Știri
Eveniment de excepție în Pitești! Mai marii județului își licitează bunurile de valoare
Eveniment caritabil de excepție pe 1 aprilie, la Filarmonica Pitești.
Citiți și: Cea mai tare școală! Eveniment GRANDIOS cu sute de părinți și copii! Imagini incredibile!Meșterii populari declarați Tezaur Uman Viu vor dona obiecte de colecție pentru copiii cu autism. Se va putea licita pentru păpuși de tezaur, ii, maramă, nai, bețe de țambal și multe altele.
Spectacolul caritabil organizat pentru copiii și tinerii cu autism din cadrul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș reunește din ce în ce mai mulți susținători. Acesta are loc în data de 1 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Filarmonica Pitești.
Citiți și: Instituție renumită din Pitești face angajări: Salarii de până la 7000 leiAlături de alți colegi, meșterii populari declarați Tezaur Uman Viu, din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, Marilena Iosifaru, Viorica Olivotto și Constantin Vasile vor dona obiecte de colecție.
Artiști de renume ai Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș vor urca pe aceeași scenă cu solista Paula Seling pentru a oferi un spectacol de neuitat.
Obiecte de colecție pentru copiii cu autism
Pentru a oferi o șansă cât mai mare de recuperare copiilor și tinerilor cu autism, în cadrul evenimentului va avea loc și o licitație de obiecte extrem de valoroase.
Acestea sunt oferite de invitații care vor participa la eveniment, printre care amintim obiectele de tezaur oferite de cei trei meșteri populari din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, declarați de Ministerul Culturii Tezaur Uman Viu.
Este vorba de doamna Marilena Iosifaru, meșter popular din comuna Corbeni, care oferă mai multe păpuși de tezaur.
Acestea sunt miniaturale și sunt confecționate după o tehnică străveche, și anume ⅓ apă, ⅓ sare, ⅓ făină. Corpul este făcut din lână împâslită, îmbrăcate tradițional românește. Păpușile întruchipează oameni ținându-se în brațe și ținându-se de mână, în cadrul licitației urmând a fi prezentate într-un mod inedit.
Va fi scoasă la licitație și o ie prețioasă cusută de doamna Viorica Olivotto, meșter popular din comuna Nucșoara. A fost declarată Tezaur Uman Viu.
Iubitorii de frumos vor putea achiziționa și o țiteră oferită de domnul Constantin (Tică) Vasile din comuna Galeș, de asemenea declarat Tezaur Uman Viu.
Demonstrație la nai, țiteră și chitară
De asemenea, Cătălin Iancu junior care va susține și un recital în cadrul evenimentului, va dona prima sa pereche de bețe de țambal.
Naista Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, va scoate la licitație primul ei nai.
Eduard Leață, prima sa chitară.
Pentru a ne arăta și mai mult frumusețea și valoarea obiectelor scoase la licitație, domnul Constantin Vasile de la Galeș, Mădălina Lupu si Eduard Leață vor urca pe scenă și pentru o scurtă demonstrație.
Va fi scoasă la licitație si o prețioasă maramă de Muscel țesută recent de doamna Elena Anghel de la Jugur.
Un tablou pictat de doamna Eugenia Predica din Pitești. După ce a absolvit cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, la vârsta de 50 de ani, aceasta a urmat Facultatea de Artă Sacră din cadrul Universității din Pitești.
Isabela Ion oferă câteva legători superbe de mărgele cusute pe catifea. Mirela Enaru oferă un vâlnic țesut chiar de ea, iar Nicolae Pascu de la Berevoești, două pristolnice (obiect țărănesc cu care femeile imprimă semnul crucii pe prescuri).
Nu în ultimul rând, Aura Guță – meșter popular urban, oferă o ie din pânză de cânepă, simplă, dar foarte elegantă care poate fi purtată și la birou, dar și la diverse evenimente.
Obiectele vor avea un preț de pornire și, având în vedere valoarea lor intrinsecă, vor fi interesante pentru cunoscători.
Și personalitățile marcante ale Municipiului Pitești și ale județului Argeș vor scoate la licitație obiecte personalizate. Vorbim despre politicieni și oameni de afaceri. Scopul este același, ajutorarea semenilor.
La licitație vor fi aduse și iconițe pe lemn, semne de carte și brelocuri pirogravate, donate de artizanul Anelle Preda.
Vor fi și multe alte surprize.
Orchestra „Doina Argeșului” pe aceeași scenă cu Paula Seling
Evenimentul caritabil va cuprinde un amplu spectacol muzical-artistic.
Interpretele Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu și Emilia Ghinescu vor fi acompaniate de orchestra „Doina Argeșului” condusă de dirijorul prof. dr. Cătălin Iancu.
De asemenea, vor avea loc și recitaluri susținute de geniul țambalului argeșean Cătălin Iancu Junior, Grupul „Flori Argeșene” și Grupul Folcloric „Doruri Muscelene”.
În cea de-a doua parte a spectacolului, artista Paula Seling va susține un recital extraordinar de 45 de minute. Aceasta va cânta pentru copiii și tinerii cu autism din cadrul Asociației.
Costul unei invitații, 100 Ron. Toate fondurile vor fi alocate continuării proiectului „Ore de terapie gratuite”
Participarea în cadrul spectacolului caritabil se va face pe bază de invitație cu caracter de donație. Prețul unei invitații este de 100 Ron.
Invitațiile vor putea fi procurate în cel mai scurt timp de la sediul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș din Bvd. I.C.Brătianu nr.36 Pitești.
Toate fondurile strânse în urma evenimentului caritabil, vor fi folosite pentru continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite” acordate beneficiarilor din cele două centre ale Asociației, Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”.
„Sprijinul fiecăruia dintre dumneavoastră este esențial pentru noi”
„Pentru aportul deosebit în realizarea evenimentului caritabil, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș mulțumește tuturor instituțiilor partenere:
– Primăria Municipiului Pitești,
– Consiliul Județean Argeș,
– Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș,
– Școala Populară de Arte și Meserii Pitești,
– Filarmonica Pitești,
– Palatul Copiilor Pitești,
– Școala de muzică „Musicando cu Adina Sima”,
– tuturor sponsorilor și partenerilor media.
Sprijinul fiecăruia dintre dumneavoastră este esențial pentru noi”, se arată în comunicatul remis presei.
Foto principal: descriptiv