930X122 MAIA

centrul cultural pitești

Evenimente educative și de dezvoltare personală la Centrul Cultural Pitești

Evenimente educative și de dezvoltare personală la Centrul Cultural Pitești

Citiți și: Surpriza de la Târgul de Crăciun! Toată lumea e așteptată în Centru

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 13-17 noiembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 13 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Citiți și: Festivalul ZAVAIDOC, ediția a XVII-a: Anunț de ultim moment!

„Darul iubirii”

Dialogul cu tema „Darul iubirii”, în cadrul proiectului sub genericul „Mari iubiri ale literaturii universale”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu.

Se va desfășura luni, 13 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Ediția de noiembrie a proiectului <Mari iubiri ale literaturii universale> își propune să pună în lumină opera artistului libanez Khalil Gibran, unul dintre marii romantici ai tuturor timpurilor, care a avut o contribuție covârșitoare la renașterea literaturii arabe moderne.

Deși se considera mai întâi pictor și abia apoi scriitor, Gibran reușește, cu delicatețe și înțelepciune, să readucă în prim-plan și să dea strălucire unor teme universal valabile, precum iubirea, înțelepciunea, bunătatea, cumpătarea.

Despre lumea din noi și despre poezie ca expresie a iubirii necondiționate și a purității sufletești, precum și despre relația unică om-Creator în lumea orientală, vom vorbi luni, 13 noiembrie, începând cu ora 16.00, la Centrul Cultural Pitești, împreună cu distinsa mea invitată, doamna Etuș Ciomoș, traducător și interpret de limba și literatura arabă”, spune Raluca Hana Sandu.

„Între cultură și presă”

Dialogul cu tema „Între cultură și presă”, în cadrul proiectului sub genericul „Personalități ale Culturii Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe scriitorul și publicistul Mihai Golescu.

Va avea loc marți, 14 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„L-am invitat, de această dată, pe domnul Mihai Golescu, directorul ziarului <Argeșul> și al <Săgetătorului>. Domnul Golescu a lucrat la revista de cultură <Argeș> încă de la prima serie, a scris cronică de teatru, de literatură, de filosofie, de sociologie. A susținut toată viața, de vreo 55 de ani încoace, tot ce înseamnă act cultural și, mai ales, pe debutanți.

Prietenii săi au fost, toți, scriitori. Are mai multe cărți publicate, printre care și o memorabilă carte de interviuri cu criticul literar Mihai Ungheanu”, informează Jean Dumitrașcu.

„Reechilibrarea feminității și a masculinității”

Prelegerea cu tema „Reechilibrarea feminității și a masculinității”, susținută de Laura Gabriela Nițescu, terapeut, coach de dezvoltare personală, profesoară de limba și literatura franceză.

Evenimentul va avea loc marți, 14 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Cu toții ne dorim să fim fericiți, având așteptări de la cei din jur să se comporte la modul ideal, adică bărbații să fie bărbați, iar femeile, femei.

Dar oare mai știm ce presupune acest lucru? Mai avem valorile corecte?

Cum s-ar putea reechilibra, atât femeile cât și bărbații?”, ne provoacă Laura Gabriela Nițescu.

„O nouă Întâlnire cu Urmuz la Colegiul Național Ion. C. Brătianu”

Prelegerea cu tema „O nouă Întâlnire cu Urmuz la Colegiul Național Ion. C. Brătianu”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul ,,Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.

Se va desfășura miercuri, 15 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Evenimente educative și de dezvoltare personală la Centrul Cultural Pitești

,,Viaţa ca un cântec”

Dialogul cu tema ,,Viaţa ca un cântec”, în cadrul proiectului sub genericul “Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, având-o invitată pe interpreta de folclor Eugenia Moise-Nicolae.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 15 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

,,Invitata noastră s-a născut în satul Poiana, comuna Radomireşti, județul Olt. A studiat la Bucureşti unde a absolvit Facultatea de Muzică şi Masterul în Pedagogie Muzicală, devenind profesor de canto şi educaţie muzicală.

Fiind interpretă de folclor şi romanţe, a fost laureată a mai multor festivaluri de gen, obţinând premii și trofee importante.

Are numeroase înregistrări la Radiodifuziunea Română, cea mai importantă fiind colaborarea cu soprana Angela Gheorghiu pentru piesa <Ciobănaş cu trei sute de oi>.

Este mentorul grupului vocal folcloric <Zestrea Ilfoveană>. A iniţiat şi organizat Festivalul Concurs Naţional de Folclor <Hora de la Clinceni>, care anul acesta a ajuns la cea de-a V-a ediţie.

Artista Eugenia Moise-Nicolae, prin talentul şi munca sa neobosită pentru promovarea folclorului autentic, reprezintă o valoare şi un bun naţional, una dintre vocile de aur ale României”, spune Mariana Claudia Filipescu.

,,Iosif Ivanovici, regele aproape necunoscut al valsului românesc”

Recitalul de pian la patru mâini, sub genericul ,,Iosif Ivanovici, regele aproape necunoscut al valsului românesc”, susținut de pianistele Camelia Pavlenco și Adelina Oltean, eveniment coordonat de prof. univ. dr. Camelia Pavlenco.

Va avea loc miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

,,Invitata mea, Adelina Oltean, este absolventă atât a Universității de Muzică București (pian), cât și a Academiei de Muzică din Cluj (muzicologie).

În decursul timpului a avut numeroase ocazii să experimenteze diversele aspecte ale domeniului artistic, atât din punct de vedere concertistic, cât și pedagogic.

În pregătirea pianistică a fost îndrumată și susținută de nume valoroase ca Georgeta Anghel, Lavinia Coman, Toma Popovici, Remus Manoleanu, Camelia Pavlenco, Iustin Oprean, Isaak Zetel și a avut ocazia să concerteze cu succes în țară, la București, Cluj, Sibiu, Dumbrăveni, Oradea, Câmpina, și în străinătate, la Berlin, Bonn, Dexheim și Felanix-Mallorca”, informează Camelia Pavlenco.

,,Trăiri pe șevalet”

Dezbaterea cu tema ,,Trăiri pe șevalet”, coordonată de artistul plastic Mihaela Viorela Martin, avându-l invitat pe Marian Țuican, profesor de educație plastică și vizuală la Liceul Teoretic Costești.

Se va desfășura joi, 16 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

,,Human Design”

Prelegerea cu tema ,,Human Design”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul ,,Povestea înseamnă emoție”, susținut de Ana Ionescu, trainer de dezvoltare personală, content writer, story teller.

Va avea loc joi, 16 noiembrie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

,,Ce este <Human Design>?

Un sistem ce îți poate arăta cum să faci, în mod conștient, alegerile corecte în viață.

Plecăm într-o călătorie de autocunoaștere, unde vom descoperi <Manualul de instrucțiuni> al vieții numit <Human Design>.

Să te cunoști pe tine însuți nu este nici un proces rapid, nici ușor, iar să recunoști cât de diferit ești de ceea ce ai învățat și ai fost educat trebuie să-ți acorzi timp.

Nu e nimic de realizat, nimic de devenit sau de schimbat, doar fii blând și răbdător cu circumstanțele. Împreună creăm un spațiu pentru a îmbrățișa incertitudinea.

Vă voi prezenta dezvoltarea unei vieți printr-o perspectivă <Human Design>”, spune Ana Ionescu.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: Facebook/Centrul Cultural Pitesti

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90