Donaris 930 x 122

farmacii

Exclusiv. Absolut DRAMATIC: Piteștiul a devenit orașul „păcănelelor” și al farmaciilor

Exclusiv. Absolut DRAMATIC: Piteștiul a devenit orașul „păcănelelor” și al farmaciilor

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

De la cazinourile și agențiile stradale până la casele și cazinourile online, jocurile de noroc au cunoscut în decursul ultimilor ani un adevărat boom. Fenomenul a luat amploare la nivel mondial.

La Pitești, „păcănelele” s-au integrat de minune în peisajul urban. Agențiile și casele de pariuri, dar și sălile cu jocuri de noroc se găsesc peste tot în oraș, atât pe marile bulevardele, aproape de Centru, cât și în toate cartierele.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

PRUNDU-COMPLEX-1, MAVEXIM

Pariurile sportive și jocurile de noroc au ajuns să fie în era contemporană o activitate extrem de îndrăgită de unii și pe atât de hulită de alții. Potrivit ultimelor studii, peste 100.000 de români sunt dependenți.

CARTIER-CRAIOVEI-COMPLEX-BOEMA

FARMACII ȘI SĂLI DE JOCURI

Cu toate acestea, numărul celor care au căzut în patima jocurilor de noroc poate fi mult mai mare în realitate decât pe hârtie. La oraș, agențiile, casele de pariuri sportive și sălile de jocuri de noroc se înmulțesc fix ca ciupercile după ploaie.

CARTIER-CRAIOVEI

După cum spuneam, în Pitești găsim zeci de astfel de spații, mai puțin vizibile ziua, și mult mai evidente noaptea.

STRADA EXERCIȚIU-ZONA-LIDL

NOAPTEA IES ÎN EVIDENȚĂ

La lăsarea întunericului, fiecare cartier din municipiu este ”animat” de luminile agențiilor stradale.

Bulevardul I.C. Brătianu din centrul orașului se transformă seara într-un mic Las Vegas.

CASELE DE AMANET MERG „MÂNĂ-N MÂNĂ”

Aici, „păcănelele” fac ”casă bună” cu cazinourile și agențiile de amanet.

Pe o porţiune de vreo 2 kilometri găsim zeci de astfel de unităţi, cele mai aglomerate fiind – evident – sălile de jocuri. Subiectul pe larg, AICI – Bine ai venit în faimosul Las Vegas de Piteşti, pe bulevardul Brătianu

Un reporter ePitești.ro a luat la pas tot orașul, pentru a vedea câte astfel de agenții ne ies în cale și ce amploare a luat fenomenul în municipiu. Se pare că atât sălile de jocuri, cât și agențiile de pariuri au devenit astăzi la fel de ”vitale” precum farmaciile, dată fiind extinderea în masă.

STRADA EXERCIȚIU-CARTIER-BANAT

STRADA EXERCIȚIU-CARTIER-BANAT

Astfel, în mai toate cartierele piteștene mari (Prundu, Craiovei, Trivale, Războieni, Banat, Găvana) există câte o agenție de pariuri sportive de la operatori diferiți.

STRADA-TEILOR-ZONA-PRAXIS-EXERCIȚIU

Spre exemplu, Fortuna Bet are deschise în țară peste 700 de sucursale, dintre care 20 la Pitești, potrivit efortuna.ro

Piața este dominată apoi de Superbet și Casa Pariurilor care au deschise în municipiul Pitești câte 17 agenții stradale fiecare.

PRUNDU-COMPLEX-2

STR-EXERCITIU-ZONA-LIDL

GAVANA-STRADA-1-DECEMBRIE

Urmează apoi StanleySports/ StanleyBet cu câte 7 sucursale, Mozzartbet cu câte 6, Winner cu câte 5 și Excelbet cu câte 4 sucursale.

PRUNDU-COMPLEX-2

GĂVANA-STRADA-1-DECEMBRIE

Evadând dintre betoane, observăm că astfel de agenții și-au făcut loc și în sate și comune, acolo unde în trecut norocul era lăsat doar în seama lui Dumnezeu.

Acum se joacă oriunde și oricând, și asta grație și amicului nostru de toate zilele – ”internetul”. De aceea, ”curentul” i-a prins atât pe cei tineri, cât și pe cei trecuți prin viață.

Fenomenul naște momente de extaz, dar și foarte multe drame, puțini fiind cei care au ajuns să se îmbogățească peste noapte jucând.

BULEVARDUL-LIBERTĂȚII-CARTIER-TRIVALE

Cele mai triste povești sunt cele legate de familii și vieți distruse ori averi năruite. Toate acestea pleacă, bineînțeles, de la dependență, care vine foarte ușor.

BULEVARDUL-LIBERTĂȚII-CARTIER-TRIVALE

Cum se face, totuși că, având efecte atât de nocive, fenomenul jocurilor de noroc e în plină ascensiune?

Răspunsul e simplu și se rezumă la cifre, nu la oameni.

Industria generează la nivel mondial venituri de ordinul zecilor de miliarde de dolari. Deci, vorbim despre o industrie care aduce foarte mulți bani și la bugetul de stat.

GĂVANA-STRADA-1-DECEMBRIE

Reamintim că statul român încearcă să vină în ajutorarea celor dependenți de jocuri prin două proiecte de lege:

– unul care dorește interzicerea funcționării oricărui sediu în care se desfășoară activități de jocuri de noroc în proximitatea a 300 de metri de școli și orice loc de joacă pentru copii;

– celălalt care prevede interzicerea reclamelor la jocurile de noroc.

CARTIER-NORD-ZONA-STAȚIE-PARTER-BLOC

Dacă în trecut inițiativa legislativă propunea interzicerea oricărui tip de reclame cu privire la serviciile oferite, care provoacă dependență, acum proiectul de lege prevede ca reclamele la cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri să fie permise, însă doar în anumite condiții.

Foarte multe voci au declarat că prin aceste modificări, proiectul de lege a fost practic „îngropat”.

Un amendament important face referire la faptul că celebritățile, vedetele, chiar și cele sportive, nu mai au voie să promoveze activitățile jocurilor de noroc. Subiectul pe larg, AICI – Decizie pentru toate păcănelele și casele de pariuri din România

Pentru a se putea aplica, ambele proiecte de lege mai trebuie adoptate de Camera Deputaților, promulgate de președintele țării și publicate în Monitorul Oficial.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Toma spune:

    Ha ha….suntem pierduți deja

  • Andrei spune:

    Intr-o țara de prosti săraci și fără școala cel mai bine merg păcănele ca prostul crede ca e mai deștept ca,calculatorul. Ne meritam soarta o țara de frustrați needucați. Aici duce lipsa de școala și goana după bani făcuți ușor

  • Sorin spune:

    Lumini ca in Las Vegas in primul rand e problema primariei ca aceste locaruri nu se incadreaza estetic si ca sunt prea aproape de alte sali de jocuri sau pariuri la fel ca farmaciile care pe suta e metro sunt si 4 la fel si florariile aprozarurile deschizi un negot si hopa inca trei linga tine dar si clinicile particulare sau inmultit

  • Pacanel Pacalici spune:

    Publicitate sub forma unui articol.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90