Donaris 930 x 122

costin andrei oncescu

EXCLUSIV! ELEVI DE LA „BRĂTIANU” ȘI „DINICU GOLESCU”, ADMIȘI LA OXFORD

Elevi de la „Brătianu” și „Dinicu Golescu”, admiși la Oxford. Teodora Elena Simion și Costin Andrei Oncescu sunt cei doi elevi argeșeni care la începutul acestui an au fost admiși la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie, una dintre cele mai bune universități din întreaga lume.

Citiți și: ELEVI DE LA ”DINICU GOLESCU” ȘI ”BRĂTIANU” CUCERESC LUMEA

Pe Teodora (foto 1), elevă a Colegiului Național ”I.C. Brătianu” din Pitești, la profilul Matematică – Informatică, publicația noastră v-a prezentat-o în mai multe articole. De mică a fost pasionată de matematică. A obținut numeroase premii la nivel național (detalii, AICI și AICI) și are și abilități artistice (imagini, AICI).

În 2017, Teodora a trecut prin trei etape pentru a fi admisă la Universitatea Oxford: în luna octombrie a trimis o scrisoare de intenție către Universitate, a urmat un examen scris în București în noiembrie, iar în decembrie a susținut interviul la Oxford. Zilele trecute, a primit vestea cea mare: a fost admisă la Universitatea Oxford, la Matematică și Computer Science.

Citiți și: PITEȘTEANCĂ STUDENTĂ LA OXFORD, EXPERIMENT LA “BRĂTIANU”

Teodora ne-a mărurisit că a trăit experiențe impresionante în zilele petrecute în Marea Britanie cu ocazia interviului. Intenționează ca după finalizarea studiilor să se stabilească în Marea Britanie, pentru că acolo ”există mai multe oportunități.” Piteșteanca mai are de susținut examenul de Bacalaureat la vară. Deși cu siguranță nu va fi o experiență dificilă pentru ea, îi urăm succes!

Elev la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, Costin Andrei Oncescu (foto 2) face și el cinste Argeșului de ani buni (amănunte AICI, AICI și AICI). După ce a participat la nenumărate olimpiade naționale și internaționale de informatică, obținând premii importante, Costin a fost și el admis la Universitatea Oxford, la specializarea Computer Science.

Mama lui Costin, Manuela Oncescu, precizează pentru ePitești că la colegiul pentru care a optat fiul ei – Saint John – era un singur loc disponibil la acest profil. Pentru a fi admis, a urmat aceleași etape ca Teodora Elena Simion: scrisoare de intenție, examen scris și interviu.

Costin a aplicat și la trei universități din Statele Unite ale Americii, printre care Harvard și Stanford. Rezultatele vor veni în primăvara acestui an, însă mama olimpicului ne spune că mai mult ca sigur Costin va merge la Oxford, ținând cont că și sora lui, Andreea, este studentă la aceeași universitate, în al treilea an, la Inginerie!

Deoarece a susținut deja Bacalaureatul american, Costin Andrei Oncescu trebuie doar să finalizeze cursurile la Colegiul „Dinicu Golescu” pentru a deveni student la Oxford, fără a mai fi nevoie de Bacalaureatul din România.

”Cel mai probabil, va susține Bacalaureatul olimpicilor și va avea examen doar la limba și literatura română și la matematică, fiindcă la informatică i s-a echivalat în urma rezultatelor obținute la olimpiadele internaționale.”, adaugă pentru ePitești Manuela Oncescu.

Tânărul își dorește ca după încheierea studiilor universitare să se întoarcă în țară, pentru a deschide o afacere.

Echipa ePitești le transmite felicitări și le urează să aibă mult succes în continuare!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90