EcoMoto 930×122

gazeta matematică

ELEVII PITEȘTENI, REZULTATE EXCELENTE LA TABĂRA DE MATEMATICĂ

În perioada 17-22 august în Câmpulung Muscel s-a desfășurat tabăra “Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro”, eveniment la care au participat 200 de elevi și 46 de profesori din întreaga țară și Republica Moldova.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Tabăra a reprezentat etapa finală a unui concurs care a debutat în octombrie anul trecut și care a fost organizat în parteneriat cu Societatea de Ştiinte Matematice din România şi INTUITEXT.

Micuţii matematicieni au susţinut o probă scrisă şi una orală, în urma cărora au fost stabiliţi câştigătorii. Premierea celor mai buni a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor ,,C.D. Aricescu” din Câmpulung.

Citiți și: SmartyKids Pitești organizează tabără de vară la munte!

Premiile obţinute de elevii din Piteşti sunt următoarele:

Clasa a V-a

Andreea Iuliana Oprea, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” – Premiul III

Oana Georgiana Voicu, Şcoala Gimnazială “Traian” – Menţiune

Clasa a VI-a

Alexandru George Marin, Colegiul Naţional “Zinca Golescu” – Premiul I

Bogdan Ionuţ Georgescu, Colegiul Naţional “Zinca Golescu” – Premiul III

Lucian Pandelică, Colegiul Naţional “Zinca Golescu” – Premiul III

Clasa a VII-a

Alex-Andrei Cioc, Şcoala Gimnazială “Traian” – Menţiune

Clasa a IX-a

Teodora Simion, Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” – Medalie de aur.

Din echipa care a coordonat desfăşurarea taberei a făcut parte şi în acest an profesorul Radu Gologan, care este preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România și coodornator al lotului olimpic naţional de matematică. Inspectoratul Școlar Argeş a fost reprezentat de inspectorul de matematică Gheorghe Molea. În cadrul taberei au susţinut lecţii de pregătire şi trei cadre didactice din Piteşti: Marian Haiducu, Sorin Ulmeanu si Marin Ionescu.

Unii dintre elevii ale căror nume le-am menționat mai sus au obținut rezultate remarcabile la olimpiada națională de matematică desfășurată în București în luna aprilie a acestui ani. Dacă doriți să (re)citiți, detalii aveți în materialul următor: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/elevii-argeseni-pe-podium-la-olimpiada-nationala-de-matematica/. (Foto: Colegiul „I.C. Brătianu” din Pitești, acolo unde este elevă Teodora Simion, câștigătoarea medaliei de aur)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90