New Profesional Consult 930 x 122

dâmbovicioara

TABĂRĂ DE MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE

Consiliul Județean Argeș, prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, organizează tabăra de meșteșuguri tradiționale. Participă 120 de copii din secțiile externe de meșteșuguri ale Școlii, împreună cu meșterii care le coordonează.

Citiți și: Pensiune din Argeș, cu nereguli grave, închisă și amendată cu 100.000 de lei

Atelierele de lucru se desfășoară în complexul turistic Dealul Sasului din Dâmbovicioara, una dintre cele mai bogate zone etnofolclorice ale Argeșului.

Citiți și: Argeș. Sfârșit tragic: Profesoară de 34 de ani găsită decedată în casa părinților

Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, împletit nuiele, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posiblitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Populară de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, de dans modern și chiar de actorie.

Copiii de la secțiile de pictură și grafică din Pitești și Bradu sunt și ei invitați în tabăra de la Dealul Sasului, pentru a picta în aer liber alături de artiști consacrați din Republica Moldova. Participarea artiștilor moldoveni la tabăra Școlii Populare de Arte Pitești a fost inițiată în Anul Centenarului Marii Uniri, cu scopul întăririi relațiilor culturale moldo-române.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA