930X122 MAIA

dâmbovicioara

TABĂRĂ DE MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE

Consiliul Județean Argeș, prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, organizează tabăra de meșteșuguri tradiționale. Participă 120 de copii din secțiile externe de meșteșuguri ale Școlii, împreună cu meșterii care le coordonează.

Citiți și: Elevii piteșteni s-au întors din tabăra din Serbia

Atelierele de lucru se desfășoară în complexul turistic Dealul Sasului din Dâmbovicioara, una dintre cele mai bogate zone etnofolclorice ale Argeșului.

Citiți și: O instituție subordonată CJ Argeș angajeaza pe perioadă nedeterminată

Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, împletit nuiele, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posiblitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Populară de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, de dans modern și chiar de actorie.

Copiii de la secțiile de pictură și grafică din Pitești și Bradu sunt și ei invitați în tabăra de la Dealul Sasului, pentru a picta în aer liber alături de artiști consacrați din Republica Moldova. Participarea artiștilor moldoveni la tabăra Școlii Populare de Arte Pitești a fost inițiată în Anul Centenarului Marii Uniri, cu scopul întăririi relațiilor culturale moldo-române.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90