New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

EXCLUSIV. MEDICUL FELIX SÂRBOIU: NU AM NICIO INTERDICȚIE SĂ MĂ ÎNTORC LA MUNCĂ

Pe 18 mai, doctorul Felix Sârboiu, șeful compartimentului Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Pitești își reia activitatea.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

O confirmă, pentru ePitești.ro, însuși medicul de numele căruia se leagă cel mai recent scandal medical, la adresa căruia au fost lansate acuzații de zădărnicire a combaterii bolilor motivate prin faptul că a venit bolnav la serviciu deși avea simptome care ar fi putut fi asociate cu COVID-19, boală confirmată uterior.

„Dosarul penal despre care s-a vorbit atât este in rem”

Citiți și: Pitești. La Spitalul Județean va avea loc ceva extraordinar!

Dr. Felix Sârboiu se sflă în perioada obligatorie de izolare ce a urmat externării sale, perioadă care se va încheia pe 14 mai.

Medicul va petrece trei zile cu familia sa, de care a fost izolat timp de o lună (de la jumătatea lunii aprilie), după care va îmbrăca din nou halatul:

„Îmi reiau activitatea pe 18 mai. Ancheta epidemiologică e încă în desfășurare. Dosarul penal despre care s-a vorbit atât este in rem, nu împotriva persoanei. Nu am nicio interdicție să mă întorc. Nu am niciun motiv să nu o fac… Dacă se consideră că din cauza mea s-a îmbolnăvit atâta lume, cum se face că nimeni din familia mea nu a făcut COVID-19? Dacă eu am infectat atâția oameni, cum de nu i-am infectat și pe copiii mei, soția mea și socrii mei? Eu cred că cine a înțeles ce era de înțeles, a înțeles. Am primit foarte multe telefoane din partea colegilor care, dincolo de încurajări mi-au transmis că mă așteaptă la muncă”, a precizat, pentru ePitești.ro, doctorul Felix Sârboiu.

„Mă aștept să fiu primit normal”

Întrebat de ePitești.ro, cum se  așteaptă să fie primit în spital și în compartimentul pe care îl conduce, dat fiind scandalul amintit, dr. Felix Sârboiu a precizat:

„Normal. Mă aștept să fiu primit normal. Trebuie să revenim odată la normalitate”.

De precizat că dr. Felix Sârboiu a fost acuzat inclusiv de faptul că ar fi refuzat testarea Real Time PCR (pentru identificarea SARS-CoV-2), aspect infirmat însă de medic (amănunte, AICI).

Amintim că, în plin scandal iscat de  acuzațiile aduse medicului, personalul  compartimentului  Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Pitești a redactat un document prin care și-a arătat solidaritatea cu dr. Felix Sârboiu, material în care se face referire, printre altele, la implicaea profesională a medicului. Comunicatul a fost transmis unității spitalicești, Instituției Prefectului, DSP Argeș și CJ Arges (îl puteți citi, integral, AICI).

De la înființarea sa de către medicul Felix Sîrboiu, compartimentul Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Pitești a avut perametri de performanță excepționali, care-l recomandă pe șeful acestuia drept unul dintre cei mai buni specialiști din țară. Există voci care se tem că medicul argeșean ar putea fi cooptat, pe fondul acestui scandal, la o altă unitate spitalicească care și-ar dori să atingă performanțe similare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90