SMART KIDS 930X122

profesor acuzat de abuz

Exclusiv! Poliția a descins azi la școala profesorului acuzat! Directorul unitații face declarații

După ce ePitești v-a prezentat în exclusivitatea cazul profesorul din Argeș, de la Școala Gimnazială Vrănești, din comuna Călinești, care este acuzat că și-ar abuza emoțional elevii, subiectul a început să capete amploare.

Citiți și: Video: Alina Manea apreciază implicarea presei în cazul şocant de la şcoala din Vrăneşti

În urma articolelor apărute în publicația noastră, Poliția Argeș s-a autosesizat, iar agenți din cadrul IPJ s-au deplasat, astăzi, la Școala din Călinești, acolo unde dascălul predă. Aceștia au început o anchetă pentru a se stabili cu exactitate dacă profesorul în cauză poate fi acuzat.

La doar câteva zile de la publicarea primului articol „Profesor acuzat. Dialog șocant cu o elevă: „Să vii îmbrăcată vărgat cu o bilă legată de gleznă” ,părinții copiilor care învață la această școală ne-au contactat pentru a ne trimite noi dovezi, înregistrări audio, cât și conversații scrise, care îl încriminează pe dascălul de informatică. Subiectul pe larg, AICI: Exclusiv! Profesor: „Să am o fetiță așa ca tine, bat la ea ca la fasole! Îi scot toți dinții din gură.”

Citiți și: Profesor acuzat! Dialog șocant cu o elevă:”Să vii îmbrăcată vărgat cu o bilă legată de gleznă”

Astăzi, ePitești a luat legătura și cu directoarea Școlii Gimnaziale Vrănești, David Amelia, pentru un punct de vedere oficial în legătură cu această situație scăpată de sub control.

DECLARAȚIILE DIRECTOAREI ȘCOLII DIN VRĂNEȘTI, DAVID AMELIA

Domnul profesor a început cam de vreun an de zile cu aceste mesaje. Noi am aplicat legea specială a învățământului și am respectat și codul muncii.

Vis a vis de dânsul, l-am băgat în Consiliul de Administrație, în Comisia de Disciplină, i s-au dat toate sancțiunile, începând de la cea mai mică, adică avertismentul verbal, până la sancționare, luându-i 10% din salariu, pe trei luni, anul trecut.

Anul acesta, din nou dânsul a luat orele la Vrănești. Cinci ore are la noi, este profesor suplinitor, nu este titularul școlii. A luat orele în ședință publică și a început tot cu aceste mesaje, după terminarea orelor. La sesizarea părinților, din nou, am întrunit și Comisia de Disciplină și Consiliul de Administrație, iar de data aceasta i-am luat 15% din salariu, pe trei luni.

Ultima regulă care a mai rămas să o aplicăm este să-i luăm 15% din salariu, pe 6 luni. Mâine vom avea Consiliu de Administrație întrunit pe această temă și vom vedea ce se decide.

Școala nu este condusă de directori, este condusă de Consiliul de Administrație, în care avem și reprezentanți ai părinților. Avem trei reprezentanți ai părinților, avem și reprezentanți ai Consiliului Local, reprezentantul domnului primar, plus profesorii din școală.

Cu ani în urmă, dumnealui a predat la o altă structură, dar avea și câteva ore aici (n.r. Vrănești). Nu avea acest comportament.

Acum, a revenit la noi după o pauză de vreo doi ani. Din 2020 de când a venit are acest comportament. Școala a făcut toate demersurile care țin de școală, care țin de noi.”

PĂRINȚILOR LE ESTE FRICĂ SĂ DEPUNĂ PLÂNGERE, DIN CAUZA UNEI POSIBILE ”RĂZBUNĂRI”

În legătură cu depunerea unei plângeri penale, ca soluție definitivă în rezolvarea acestei probleme, directoarea ne-a declarat că „au avut loc întrevederi cu părinții, dar au fost reticenți.

Unul dintre părinți a propus, ceilalți nu au vrut. Nu vor să-și asume o responsabilitate atât de mare. Dânsul predând la clasă, le este frică și părinților.

Dacă atacă părinții prin notele pe care le dă copiilor. Totuși, eu le-am garantat părinților că nu o să se ajungă aici, pentru că, de fiecare dată, la ore merg și eu, merge și doamna director adjunct, nu se pune problema să îi atace în felul acesta.”

DE FIECARE DATĂ PROMITEA CĂ NU SE MAI ÎNTÂMPLĂ

Până la urmă, văd că lucrurile iau o altă întorsătură, pentru că noi discutăm și cu dumnealui în pauze, mergem la dânsul la ore, îl asistăm, îi explicăm că nu este bine să vorbească așa cu copiii, să-i lase în pace. Acesta ne promite că nu se mai întâmplă, dar când și când ne trezim cu situații de genul acesta.

Vă dați seama că nu l-a afectat nici că i-am luat din salariu. Anul trecut i-am luat 10%, așa s-a propus și votat în Consiliul de Administrație, anul acesta au propus 15%. Nici acum nu l-a afectat nimic.

Prima abatere pe care a făcut-o a fost în luna octombrie, iar pe 1 noiembrie i s-au reținut cei 15%.

Noi am avut ședințe cu părinții la care a asistat și dânsul, pe această temă. Avem procese verbale încheiate cu părinții, procese verbale din Comisia de Disciplină, Consiliul de Administrație.

Inspectoratul știe, a și venit aici (n.r. la școală), a făcut asistență la ore doamna inspector Dumitrașcu, doamna inspector teritorial Manolescu.

Toată lumea a încercat să-l ajute, dar nu s-a putut. Copiii vin la școală să învețe carte, să-i educăm, nu să stăm să auzim fel și fel de mesaje care nu-și au rostul în școală.”

POLIȚIA S-A AUTOSESIZAT

„În școală nu agresa copiii nici verbal, nici fizic. A început cam de când am mers pe programul acesta online.

Acum, dacă a intrat Poliția pe fir, a luat numărul de telefon, a zis că vrea să vorbească cu dumnealui. Probabil o să meargă și la Inspectorat.”

LA ALTĂ ȘCOALĂ, ACELAȘI COMPORTAMENT

Săptămâna trecută m-a sunat doamna director de la „Carol I” de la Curtea de Argeș (n.r. Școala Gimnazială „Carol I” din Curtea de Argeș) și mi-a zis că și acolo, pe grupul de profesori, trimite astfel de mesaje.

M-a întrebat dacă la noi are o asemenea atitudine. I-am zis că da, de un an ne chinuim să nu mai aibă această atitudine. Am înțeles că și dânsa o să facă o adresă către Inspectorat”, au fost declarațiile directoarei, David Amelia.

În urma articolelor realizate de publicația noastră, profesorul implicat în scandal, D.M. ne-a contactat la redacție pentru un drept la replică.

Declarațiile profesorului vor fi publicate de ePitești, mâine, tot în EXCLUSIVITATE. 

Sursă foto descriptiv: știrileprotv.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3