930×122 POSADA 5

protest

Exclusiv – Uzina Dacia, protest masiv cu sute de participanţi, anunţă liderul de Sindicat

Uzina Dacia, protest masiv la Bucureşti. Peste 500 de participanţi, anunţă liderul de Sindicat.

Citiți și: Exclusiv. Negocieri de ultim moment la Dacia! Ce se întâmplă cu salariile

Miercuri, 6 aprilie, sute de persoane de la Uzină merg la miting şi vor protesta la Guvern, având ca obiectiv sensizbilizarea autorităţii centrale în faţa noilor provocări de ordin economic-financiar.

Informaţia ne-a fost confirmată de liderul SAD, Viorel Ungureanu.

 

Citiți și: Argeș. Protest major, trafic dat peste cap!

 

Vor fi peste 500 de participanţi. Avem ca obiectiv sensibilizarea Guvernului privind scăderea preţurilor şi creşterea nivelului de trai. De asemenea, e nevoie de asigurarea capacităţii energetice în ţara noastră, precum şi de un control asupra exporturilor din agricultură. S-ar putea ca, la un moment dat, să fim nevoiţi să importăm la preţuri uriaşe„, ne-a declarat Viorel Ungureanu.

Iată ce se mai menţionează în anunţul Sindicatului Autoturisme Dacia:

„- Suntem cel mai prost plătiţi lucrători din Uniunea Europeană! Dar şi cei mai impozitaţi! Consecinţele războiului din Ucraina, criza energetică, criza alimentară şi inflaţia, ne spulberă salariile!

-Avem nevoie de producţie suplimentară de energie electrică şi de gaze naturale la preţuri decente pe care să le putem plăti! Importurile nu sunt o soluţie!

-Dacă nu găsiţi soluţii pentru creşterea salariilor, reduceţi impozitele pe lefurile pe care le primim. Măcar aşa putem să menţinem puterea de cumpărare la un nivel acceptabil.

-Vrem să asiguraţi siguranţa alimentară a acestui popor. Asta înseamnă să organizaţi în regim de urgenţă agricultura, de la producător până la consumatorul final.

-Vrem modificarea Legii 62/2011 a dialogului social astfel încât să ne putem exercita fără îngrădiri drepturile fundamentale la organizare, negociere şi grevă aşa cum sunt prevăzute în Constituţie”

(Foto: descriptiv)

Donaris 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90