NOR CURIER 930X122

politie

„Fac public răspunsul ANAF care confirmă faptul că sunt poprite conturile IPJ Argeș”

ANAF confirmă faptul că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş are conturile blocate.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Vă reamintim că acest lucru se întâmplă în urma unui proces cu Sindicatul Ofițerilor de Poliție din România, privind executarea silită a Poliției Argeș pentru plata unor sporuri pentru 37 de ofițeri ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, în valoare de 269.803,83 de lei. Subiectul pe larg, AICI: Exclusiv. Fără precedent! Avocat: „Poliția Argeș are conturile blocate”

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

De menționat faptul că, după ce această informație a apărut în exclusivitate pe site-ul publicației noastre, Poliția Argeș, prin vocea purtătorului de cuvânt Florin Popa, a dezmințit informația, declarând că instituția nu are conturile blocate. Subiectul pe larg, AICI: Exclusiv. Poliția Argeș reacționează: Conturile instituției nu sunt blocate!

Și liderul de Sindicat – comisar de Poliție Gabriel Pielmuș de la Serviciul Investigații Criminale, care a inițiat acțiunea, și care este susținut în instanță de avocatul piteștean Cristina Maria Lețu, a făcut declarații în exclusivitate pentru ePitești.ro cu privire la această speță. Subiectul pe larg, AICI: Comisar criminalistică: „Nu au știut, nu au vrut să calculeze. Lipsă de interes, rea voință, neștiință”

CE SPUNE ANAF

„- din momentul comunicării adresei de poprire privind dosarul nr. 2137/2021 am procedat la înștiințarea popririi asupra tuturor conturilor pe care debitorul le deține la unitatea noastră

– am înștiințat debitorul, conform prevederilor art. 2 al Ordinului Ministrului Finanțelor Publice nr. 2336/2011 pentru aprobarea Procedurii de punere în aplicare a titlurilor executorii în baza cărora se solicită înființarea popririi conturilor autorităților și instituțiilor publice deschise la nivelul unităților Trezoreriei Statului, la care am anexat situația disponibilităților/creditelor bugetare neutilizate existente la data primirii adresei de înființare a popririi, întocmită conform anexei nr. 1 la ordinul menționat

– având în vedere O.M.F.P. nr. 2336/2011, debitorul este obligat să ne comunice sumele care se indisponibilizează”

Avocatul Cristina Maria Lețu a fost cea care a făcut public răspunsul ANAF, pe pagina oficială de Facebook, însoțit de următorul mesaj: 

„Săptămâna trecută, în presa locală a apărut informația potrivit căreia IPJ Argeș are conturile blocate în limita sumei de aproximativ 250.000 de lei într-un dosar de executare silită, demarat de Sindicatul Ofițerilor de Poliție din România, întrucât refuză nejustificat să respecte dispozitivul unei hotărâri judecătorești având ca obiect drepturi salariale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș a negat ferm acest lucru! Fac public răspunsul ANAF care confirmă faptul că sunt poprite conturile IPJ Argeș și încă o dată îmi exprim regretul că o instituție cheie a statului nu doar că nu se supune dispozițiilor unei hotărâri judecătorești definitive dar și afirmă public lucruri inexacte!”

Așa cum este firesc, ePitești a luat legătura cu reprezentanții Poliției Argeș pentru un punct de vedere oficial. Aceștia ne-au transmis că vor oferi declarații oficiale cu privire la acest subiect cât mai curând posibil.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90