930×122 CAPRA 5

Călin Adrian Cuculis

Facturi uriașe la curent! Ce soluție s-a găsit

Un cunoscut avocat din București susține că ia în calcul să inițieze un proces colectiv împotriva furnizorilor de energie electrică. Asta după ce atât el, cât și alte persoane au primit facturi uriașe la curent, deși consumul nu ar fi fost unul mare.

Citiți și: Atenție! Trei zile fără curent electric

Redăm mesajul postat de avocatul Călin Adrian Cuculis pe pagina sa de socializare:

„Am tot văzut zilele acestea mai multe persoane care își publicau facturile la energie.

Citiți și: Pitești. Se oprește curentul electric. Acestea sunt zonele afectate

Nu înțelegeam totuși cum ajungi pentru un bec, un televizor, un frigider și câteva aparate care consumă ocazional, să plătești mii de lei factura la energie.

După ce am făcut un video și l-am publicat, unde îndrumam oamenii cum să facă să conteste factura la curent dacă are o valoare ieșită din comun, mă trezesc ieri cu o factură la un apartament de domiciliu cu 2 camere, unde nu consumăm mai mult decât ce am scris mai sus, de 3.400 de lei.

Prin urmare, voi proceda și eu așa cum i-am îndrumat și pe potențiații petenți, să conteste facturile nesimțite.

„Mă gândesc să inițiez un proces colectiv”

Mă gândesc în mod serios ca alături de colegii mei din societate să inițiem un proces colectiv pe furnizori separați cu grupuri separate prin care să le cerem acestora plata de daune și despăgubiri morale pentru sarabanda pe care o fac de 9 luni de zile plus anularea facturilor aferente și restituirea sumelor de bani încasate pe acestea.

Să aveți în vedere, pentru moment, următoarele:

– Notificăm în scris furnizorul de energie și contestăm întinderea valorii facturii;

– Solicităm furnizorului de energie să pună la dispoziție metrologia contorului și verificăm cu indexul vechi dacă nu cumva apare o discrepanță;

– Dacă nu primim răspuns favorabil în maxim 15 zile, trimitem plângerea la ANRE, la departamentul de protecție a consumatorului, sau direct la ANPC;

– În pararel deschidem o acțiune în instanță pentru anularea facturilor;”

Avocatul a primit numeroase comentarii de la persoane aflate în situații similare, persoane care îi susțin demersul și vor să se alăture unui eventual proces colectiv. (Sursă foto: agrointeligența.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3