930×122 CAPRA 5

enel

Tranzacția anului! Mii de argeșeni vizați!

Tranzacția anului! Mii de argeșeni vizați!

Citiți și: Compania gigant care oferă cel mai mic preț!

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, a anunțat finalizarea tranzacției prin care preia operațiunile Enel din România pentru suma de 1,240 miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat al companiei elene, PPC se va axa pe investiții în energia regenerabilă, cu scopul de a deveni cel mai important producător de energie verde din Europa de Sud-Est.

Citiți și: Consiliul Concurenței: abuzuri la Enel!

Tranzacția a fost anunțată inițial de cele două companii în martie și a fost aprobată de Comisia Europeană vara trecută.

Enel a decis anul trecut să renunțe la piața din România, pe fondul necesității de a-și reduce datoriile de zeci de miliarde de euro.

Enel avea mii de clienți și în județul Argeș.

Enel România este un jucător-cheie pe piața de energie din România, lider în domeniul energiei regenerabile, cu o capacitate totală instalată de 600 MW și cu încă 5 GW de proiecte în diferite stadii de dezvoltare.

Din aceste motive, achiziția Enel România se aliniază strategiei PPC privind tranziția energetică, dar și planului său de dezvoltare în Europa de Sud-Est.

Pe piața furnizării de energie electrică și gaze, compania are peste 3,1 milioane de clienți și 81 de magazine în toată țara.

Detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90