NOR CURIER 930X122

enel

Enel pleacă din România! Compania a fost vândută pentru 1,26 miliarde de euro

Enel a semnat acordul pentru vânzarea tuturor activităţilor din România către grecii de la Public Power Corporation, pentru o sumă totală de aproximativ 1,26 miliarde de euro.

Citiți și: Compania gigant care oferă cel mai mic preț!

Astăzi, Enel a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (“PPC”) un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România.

Acest acord prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni).

Citiți și: Enel, amendată cu peste 10 milioane € pentru că a facturat energie la un preț mai mare

În plus, suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacții precum și printr-un mecanism pentru potențiale plăți ulterioare, în funcție de valoarea viitoare a activității de retail.

„Suntem mândri de rezultatele obținute în România”

Suntem mândri de rezultatele obținute în România de la intrarea în țară în 2005 și apreciem munca susținută și devotamentul colegilor noștri, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți jucători integrați în domeniul energiei în România. Suntem încrezători că un grup internațional important precum PPC va continua această poveste de succes”, a declarat  Francesco Starace, CEO și Director General al Grupului Enel, potrivit Adevărul.

În total, este estimat ca tranzacția să genereze un efect pozitiv asupra datoriilor nete ale Grupului, ce urmează să scadă cu aproximativ 1,7 miliarde de euro, din care aproape 0,1 miliarde de euro în 2022 și restul în 2023, pe lângă un efect negativ cumulat asupra profitului net al Grupului de aproximativ 1,4 miliarde de euro în perioada 2022-2023, din care circa 0,6 miliarde de euro din rezervele legate de diferențele de curs de schimb, care vor fi contabilizate în 2023.

În consecință, tranzacția nu urmează să aibă vreun impact asupra rezultatelor economice curente ale Grupului.

După ce va primi avizul Consiliului Concurenței, grecii de la PPC vor prelua și pe cei 3 milioane de clienți ai Enel.

Foto descriptiv: DailyBusiness.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3