New Profesional Consult 930 x 122

enel

Enel, amendată cu peste 10 milioane € pentru că a facturat energie la un preț mai mare

Enel, amendată cu peste 10 milioane € pentru că a facturat energie la un preț mai mare

Citiți și: Compania gigant care oferă cel mai mic preț!

Compania Enel a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului cu nu mai pușin de 52 de milioane de lei.

Motivul: nu a facturat consumul lunar de energie electrică la tarifele prevăzute în legislaţie.

Citiți și: Consiliul Concurenței: abuzuri la Enel!

„Având în vedere circumstanţele agravante regăsite în timpul acţiunii de control şi faptul că operatorul economic nu a efectuat niciun demers în favoarea consumatorilor, se impune sancţionarea companiei Enel Energie SA, conform prevederilor art. 16, alin (1) din OUG 27/2022, privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale, în perioada 1.04.2022-31.03.2023.

Enel, amendată cu peste 10 milioane € pentru că a facturat energie la un preț mai mare

Precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, amendă contravenţională de 1% din cifra de afaceri anuală a operatorului economic, din anul financiar anterior sancţionării, respectiv 52.019.254,19 lei (10.403.850,83 euro)”, au explicat comisarii ANPC.

Conform știrileprotv.ro, pentru recupararea sumelor consumatorii trebuie să se adreseze direct operatorului economic.

Subiectul, pe larg, AICI. 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90