SMART KIDS 930X122

bătută

FEMEIA BĂTUTĂ ÎN PLINĂ STRADĂ ÎN ZONA MAGNOLIA, DECIZIE NEAȘTEPTATĂ

Femeia bătută în plină stradă în zona Magnolia, decizie neașteptată. Femeia care a fost bătută sâmbătă după-amiază în plină stradă, pe bulevardul I.C. Brătianu, în zona pasajului pietonal Magnolia, pe partea cu stația taxi, a refuzat, încă o dată, să depună plângere împotriva agresorului.

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

După ce inițial femeia a susținut la secția de poliție că nu a fost victima unei agresiuni și nu a făcut plângere (în atare condiții, bărbatul primind de la polițiști doar un avertisment pentru tulburarea ordinii și a liniștii publice), în urma publicării de către ePitești a imaginilor care dovedesc agresiunea polițiștii au discutat din nou cu victima. Și de această dată, însă, femeia a refuzat să depună plângere împotriva bărbatului.

Ulterior vizionării imaginilor, polițiștii de la Secția 2 din Pitești au deschis un dosar penal în acest caz, pentru loviri sau alte violențe. Infracțiunile în baza cărora Poliția a deschis dosar penal sunt prevăzute în articolul 193 al Codului Penal:

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

„Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”.

După deschiderea dosarului penal, victima a fost chemată ieri la Secția 1 de Poliție din Pitești. ”Femeia a fost chemată ieri la sediul Poliției. A fost întrebată dacă își însușește dosarul, dacă depune plângere. A refuzat”, declară pentru ePitești Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.

Conform sursei citate, dacă se răzgândește, victima are la dispoziție 90 de zile de la înregistrarea dosarului pentru a depune plângere penală, după cum este prevăzut în articolul 296 al Codului de procedură penală:

”Plângerea prealabilă – Termenul de introducere a plângerii prealabile

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei”.

Dacă în acest termen victima nu va depune plângere împotriva bărbatului care a lovit-o, dosarul va fi clasat.

Potrivit articolului 16 din Codul de procedură penală, la ”Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale” găsim și ”litera e) lipseşte plângerea prealabilă, autorizarea sau sesizarea organului competent ori o altă condiţie prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale”.

Poliția Argeș nu ne-a putut preciza de la ce a pornit agresiunea și nici ce relație există între cei doi. Cert este, însă, că agresorul și victima, ambii din comuna Merișani și amândoi de etnie romă, se cunosc. Surse din rândul anchetatorilor susțin că cei doi s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice în momentul izbucnirii scandalului.

Vă amintim că individul (în vârstă de 24 de ani) a tras-o de păr pe femeie (41 de ani), a lovit-o, ba chiar a aruncat-o, la un moment dat, într-un coș de gunoi. Imaginile cu agresiunea le puteți (re)vedea AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3