930X122 MAIA

incendii de vegetație uscată

FENOMEN PERICULOS ÎN ARGEȘ. E SCĂPAT DE SUB CONTROL

Fenomen periculos în Argeș. E scăpat de sub control. De vineri, 29 martie 2019, și până azi dimineață, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş a fost solicitat să intervină la nu mai puțin de 25 de incendii de vegetație uscată și mărăciniș, izbucnite în peste 20 de localități din județ.

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

Au fost incendii de vegetație în Băiculești, Leordeni, Oarja, Bălilești, Băiculești, Coșești, Rociu și Sălătrucu.

Toate incendiile au fost generate de ”utilizarea focului deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, precizează ISU Argeș.

Citiți și: Argeș. Accident grav, cu victimă, azi-noapte!

În total, au fost afectate 50 de hectare de vegetație uscată și 2 hectare de litieră de pădure.

Fenomenul e scăpat de sub control. Potrivit unui raport al ISU Argeș, în perioada 1 ianuarie-24 martie 2019 pompierii argeșeni au intervenit pentru stingerea a 365 (!) de incendii de vegetaţie (o medie de 4,4/zi!). Numărul este mai mare cu 575% (!) faţă de trimestrul I al anului trecut, atunci când s-au produs doar 54 de incendii de vegetaţie. Pentru stoparea fenomenului, ISU Argeș propune o măsură mult mai severă decât amenda. Amănunte, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90