930×122 CAPRA 5

lege

FERMELE, ÎN GARDĂ. S-A VOTAT LEGEA ÎMPOTRIVA MIROSURILOR CARE ÎŢI „MUTĂ” NASUL

„Legea mirosurilor” a fost adoptată ieri în Camera Deputaților. Potrivit agrointel.ro, actul normativ aduce modificări importante la textul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Citiți și: Legea mirosurilor, aplicată și pentru cei care stau la bloc. Amenzi uriașe!

Dacă legea va fi promulgată de preşedintele Iohannis, primarii vor putea dispune „încetarea temporară sau definitivă a activităților generatoare de poluare, disconfort olfactiv, în vederea aplicării unor măsuri de urgenţă sau pentru nerespectarea programului pentru conformare şi/sau a planului de gestionare a disconfortului olfactiv, după caz”.

Pe înţelesul tuturor, fermele de animale (porci, vite, păsări) aflate aproape de casele oamenilor ar putea avea probleme dacă nu au sau nu implementează tehnologii pentru reducerea mirosurilor specifice.

Citiți și: Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

În Argeş, există mai multe ferme despre care presa locală a relatat că au asemenea probleme.

(Sursa foto: agrointel.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90