EcoMoto 930×122

centrul cultural mioveni

Folclorul autentic revine la Mioveni!

În perioada 12-14 august, orașul Mioveni va fi gazdă pentru aproximativ 300 de dansatori, membri ai ansamblurilor folclorice reprezentative pentru județele Bacău, Bihor, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Sălaj, Iași, Tulcea și Argeș, care vor participa la cea de-a III-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni.

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

Festivalul va debuta vineri, 12 august 2022, cu tradiționala paradă a portului popular, unde sunteți invitați să luați contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și coregrafiile ansamblurilor folclorice participante la ediția din acest an.

În cele 3 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei zone.

Citiți și: Spectacol de mare clasă!

Cele 8 ansambluri folclorice participante la Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția 2022 sunt: Ansamblul Folcloric ATELIERUL DE JOC POPULAR, din Zalău, Ansamblul Folcloric FLORILE CEAHLĂULUI – Ceahlău, Ansamblul Folcloric MARAMUREȘUL – Baia Mare, Ansamblul Folcloric MOLDOVENII DIN CETATE – Moșna, Ansamblul Folcloric ROMÂNAȘUL – Giurgiu, Ansamblul Folcloric ZESTREA – Bacău, Ansamblul Folcloric PLAI DE DOR – Niculițel, Ansamblul Folcloric NUNTAȘII BIHORULUI – Oradea.

Alături de aceste ansambluri, publicul iubitor de folclor autentic se va bucura de prezența pe scena festivalului a artiștilor populari Ionuț și Doinița Dolănescu, care vor oferi un recital, alături de câștigătorii ediției precedente Ansamblul Folcloric FLORILE MUREȘULUI, din județul Arad, în cadrul Galei de premiere.

Ca și în anii precedenți, juriu este format din cinci renumiți specialiști în domeniu și oameni de cultură din România precum Elise Stan – președintele juriului, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Paul Remeș și Larisa Barbu.

Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor sunt Centrul Cultural Mioveni împreună cu Primăria și Consiliul Local Mioveni.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90