930×122 CAPRA 5

anaf

Fraudă șocantă! Prejudiciu de peste 1.500.000 de €

Fraudă șocantă! Prejudiciu de peste 1.500.000 de €

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

Inspectorii Direcției Generală Antifraudă Fiscală au descoperit un prejudiciu șocant la un operator economic ce efectua transporturi de mărfuri.

În perioada 20 – 23 noiembrie 2023, au fost finalizate investigațiile și verificările demarate la societatea cu pricina.

Citiți și: Tentativă de fraudă! Atenție la McDonald’s România!

,,Ca urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că acesta a creat circuite economice prin tranzacții cu aparenţă de legalitate în cazul circulaţiei mărfurilor şi prestării serviciilor, a deductibilităţii TVA și cu scopul vădit de a crea un avantaj fiscal ilicit prin introducerea în evidența fiscală a unor cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale.

Prejudiciul cuantificat în această cauză este în valoare totală de 7,8 milioane de lei.

Pentru continuarea cercetărilor urmează a fi sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Fraudă șocantă! Prejudiciu de peste 1.500.000 de €

DGAF recomandă tuturor contribuabililor să respecte legislația fiscală aflată în vigoare.

Inspectorii ANAF desfășoară permanent acţiuni de control la nivel naţional, atât ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituției pe baza informațiilor deținute, cât și în acele domenii unde au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.”, se arată în comunicatul de presă.

Foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90