New Profesional Consult 930 x 122

bac

FRUMOASĂ ŞI INTELIGENTĂ! ÎNCĂ O ELEVĂ CU MEDIA 10 LA BAC!

În urma contestațiilor încă un elev, al doilea, a luat Bacalaureatul în Argeș cu media 10. Este vorba de Roxana Viorela Lixandru, de la Colegiul Naţional ,,Dinicu Golescu’’ din Câmpulung Muscel, de la profilul Filologie. Aceasta obținuse inițial 10 la istorie și geografie și 9, 6 la limba și literatura română. Contestația i-a adus nota 10 și la ultima materie precizată.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

,,Nu am învăţat chiar atât de mult, întrucât vreau să urmez medicina şi tot anul m-am pregătit în acest sens. Geografia am învăţat-o întotdeauna cu drag, e cea mai mare pasiune a mea, pentru istorie m-am pregatit în semestrul doi, iar pentru română am tras cât am putut de tare pe final, chiar nu am avut timp. Am încercat să acopăr toată materia şi să fac astfel încât să nu existe ceva ce să nu ştiu. Sunt o perfecţionistă.

Am fost dezamăgită în momentul în care am aflat rezultatele, cu toate că media mea era foarte mare oricum şi nici nu îmi trebuia la facultate. Însă, mi-am dorit mult media 10. Poate nu credeam că lucrarea mea era chiar de această notă, niciodată nu mă voi considera de 10 pentru că ştiu că e loc de mai bine întotdeauna, dar nici nu îmi dădeam seama unde am fost depunctată. Mi-am spus că trebuie să aflu o altă parere, aşa că am făcut contestaţie’’, povesteşte Roxana.

Citiți și: Zi mare pentru elevi! Moment decisiv

Îi sfătuieşte pe toţi cei care se simt nedreptăţiţi să facă o contestaţie

,,Am fost încurajată în primul rând de profesoara mea de geografie, Nicoleta Vlădău, dânsa m-a sfătuit insistent să fac acest pas. A avut încredere în mine şi aşa am prins şi eu curaj. Unii au fost pro, alţii contra şi foarte mulţi mi-au spus că am riscat enorm şi că sunt şi şanse să îmi scadă nota, însă, aşa cum mi-a spus şi doamna profesoară, cine nu riscă, nu câştigă. Acesta e şi sfatul meu. Trebuie să lupţi până la capăt şi să ai încredere în tine. Eu chiar i-aş sfătui şi pe alţii să facă ceea ce am făcut eu, dar cu condiţia să ştie sigur că merită o notă mai bună. Riscul este mare, dar rezultatul poate fi şi mai bun.’’, spune Roxana.

Se visează medic chirurg

,,Pasiunea mea cea mai mare a fost mereu geografia. Mi-a plăcut materia, am participat la olimpiade în timpul liceului, deşi în generală eram pasionata de limba română, în clasa a VII- a am ajuns chiar la etapa naţională. Sunt pasionată de cunoaşterea lumii, îmi place să călătoresc, vreau să văd lumea. Evident, mă pasionează medicina, anatomia, complexitatea fiinţei umane, motiv pentru care am ales medicina, vreau să devin chirurg. Îmi place să cânt, cânt toată ziua, în orice moment. De asemenea, cel mai mult mă relaxez vizionând filme şi citind.’’, a adăugat Roxana.

În trecut aceasta a cochetat cu lumea modei şi deşi este un domeniu care i se pare interesant, spune că aspiraţiile sale duc către alte drumuri.

(Foto: Facebook Roxana Lixandru şi Facebook Make-up by Maria Clara)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3