- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 31-08-2018, ora 16:11
- Știri
”GATA CU FONDUL CLASEI!” PĂRINȚI ȘI PROFESORI, REACȚII ÎN LANȚ
”Gata cu fondul clasei!” Părinți și profesori, reacții în lanț. Ieri, ePitești a publicat un articol despre o campanie inițiată în spațiul public împotriva ”fondului clasei”, material pe care îl puteți (re)citi AICI.
Citiți și: S-a votat legea! Veste mare pentru părinții cu mai mulți copii!Tema a stârnit un mare interes, atât în rândul părinților, cât și al profesorilor. O parte dintre reacțiile primite în urma publicării articolului nostru, în cele ce urmează:
– ”Gata cu culegeri, caiete speciale și de vacanță băgate pe gât cu forța! Gata cu amenințări la adresa copiilor în spatele ușilor închise! Protestăm! Lista nemulțumirilor este mult mai lungă. Ne-am săturat de exces de zel! Profesorii, la distracție, iar copiii, la chin? Rușine!”
Citiți și: Alocații majorate, dar părinții strigă: „Nu ne ajung!”– ”Este primul lucru care se cere când începe școala: fondul clasei. Nu un ”Bună ziua!”, nu ”Ce fac copiii?”, nu ”Ce probleme sunt la fiecare copil?”, ci, direct, bani!”
– ”Fondul clasei și fondul școlii sunt un abuz. Școlile sunt sponsorizate, aceste fonduri nu trebuie cerute.”
– ”E greu, peste tot cer bani. Dacă nu dai, se răzbună pe copil.”
– ”În prima săptămână de școală se face ședință cu părinții pentru fondul clasei.”
– ”Păi cine mai cumpără perdele și covoare, cine mai repară sau înlocuiește băncile și tot ce mai trebuie în clasă pe parcursul întregului an?!”
– ”Și Primăria tot de la noi ia banii și nu toți beneficiem de sistemul educațional de stat, dar cotizăm la taxe și impozite.”
– ”Cu toții plătim taxe și impozite. Cred că sunt multe lucruri de care nu beneficiem la standardele la care ar trebui, dar nu cred că trebuie să generalizăm o practică de genul acesta, mai ales că în majoritatea școlilor nu se mai strâng acești bani de mulți ani. Mi se pare deranjantă această generalizare, în condițiile în care sunt în sistemul de educație de 15 ani și nu mi-am permis niciodată să le cer sume de bani părinților.”
– ”Ce bine ar fi să ni se dea bani pentru toate cele necesare… Ce bine ar fi! Este trist, însă de cele mai multe ori profesorul vine cu markerul în geantă pentru a avea cu ce scrie… Problema vine de undeva de sus. Niciun cadru didactic nu propune acest fond al clasei fără un motiv anume…”
– ”Am impresia că părinții habar nu au cât costă o școală particulară! Dacă dau 5 lei, se revoltă.”