930×122 CAPRA 5

dumitru tudosiu

”Generalul” Tudosoiu, despre fondul clasei: „Cea mai nenorocită practică”

Astăzi, 15 septembrie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș s-a ținut o amplă conferință de presă.

Citiți și: Argeș. Bravo lor! Note de 10 la simularea pentru BAC 2024!

Conferința a fost susținută de inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, alături de echipa de conducerea a Inspectoratului Școlar Argeș, formată din generalii adjuncți Cătălina Dumitrașcu și Cristi Crețu.

Pe lângă prezentările de rigoare ale sistemului, s-au adus în discuție și diverse probleme din unitățile de învățământ ale județului.

Citiți și: Argeș. Cele mai bune și cele mai slabe școli din județ. Lista completă!

Una dintre aceste probleme fiind furnizorul de hrană pentru fiecare unitate de învățământ în parte. Inspectorul școlar general a lămurit această chestiune declarând faptul că acest furnizor trebuie ales de comitetul de părinți, nu de conducerea școlilor.

De asemenea, Dumitru Tudosiu a declarat că o problemă pe care directorii fiecărei unități de învățământ se vor axa se referă la stoparea violenței și a bullying-ului în școlile din Argeș, nu numai pe materiile care se predau la clasă.

Totodată, s-a discutat și despre veșnica problemă a fondului clasei, numită de Dumitru Tudosoiu ”cea mai nenorocită practică care mai poate exista pe buzele cuiva din sau dinafara sistemului”. 

Inspectorul general a explicat clar cum trebuie să funcționeze lucrurile pentru a fi legale.

„Tu ca diriginte/profesor nu ai voie să pui mâna pe banii părinților, în ideea de a achiziționa ceva. Ideile sunt bune, înțeleg dorința de a avea o clasă mai frumoasă, însă modalitatea în care se realizează este total greșită. Asociația de părinți are dreptul să cotizeze, să aducă sponsorizări, să aducă donații, dar nu are obligația să facă asta. Pot, dar nu îi obligă nimeni”, a declarat Dumitru Tudosoiu.

De asemenea, o altă problemă abordată a fost impunerea uniformelor școlare. Și în acest caz, inspectorul general Dumitru Tudosoiu a ținut să lămurească faptul că uniforma școlară nu este obligatorie în unitățile de învățământ.

Uniforma se poate purta doar dacă se hotărăște de comun acord acest lucru.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Ocolici spune:

    A trebuit să aștept până în 2022 să văd așa ceva.

  • Huidu si Găinușă spune:

    Bravo Dl Tudosiu. Felicitările mele pentru cuvintele spuse cu tupeu. Exista fonduri La primărie pt scoli, dar na, cineva trebuie să facă eforturi pt a le accesa – in speță directorii.

  • Postoaca Vasile spune:

    Mai lăsa-ți-ne, fii de ciripitori, cu „doctorate” cumpărate la Chișinău,voi cu mintea în vârful pantofului,sau de loc! Ne-am saturat să ne tot dați „sfaturi”! Câtă pedagogie ați citit? Să vă fie rușine că ocupați,politic,aceste funcții!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90