New Profesional Consult 930 x 122

cristian gentea

Gentea: „Când ajung seara acasă intru în audiență la soție!”

Update, ora 11.35

Președintele CJ Argeș, Ion Mînzână și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu au luat cuvântul și au susținut un mic discurs cu privire la activitatea edilului Gentea în cei doi ani de mandat.

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

Ambii au avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului piteștean.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Update, ora 11.30

Cristian Gentea a punctat în discursul său și despre relația cu piteștenii.

Acesta a declarat amuzat faptul că, cetățenii nu își varsă nemulțumirile doar în audiențe. Mai nou, unii dintre aceștia apelează și la soția edilului, care lucrează la bancă.

Astfel că, seara, când ajunge acasă de la serviciu, primarul intră din nou în audiențe, de această dată cu soția. Aceasta îi transmite soțului problemele care i se aduc la cunoștință la locul de muncă, de către unii piteșteni.

Eu pun mare accent pe relația directă cu cetățeanul, deși am auzit că mă ascund în primărie. Cred că dimineața, de la 07.00. Merg des pe șantiere, merg în cartiere, printre oameni. Am ținut în 6 luni de zile de 2 ori întâlnire cu Asociația de Proprietari, diseară o am pe ultima. Am avut peste 70 de ore de audiențe, urmate de deplasări în teren.

Aici, să știți că, de fapt, audiențele mele sunt mult mai multe, pentru că mă ajută foarte mult soția mea. Lucrează la bancă și mai mulți piteșteni au găsit o modalitate la care nu mă așteptam ca să mărească numărul de audiențe. Se duc să facă operațiile bancare și transmit și 2, 3 nemulțumiri, așa că seara când ajung acasă intru în audiențe.”, a transmis primarul.

Update, ora 10.56  Administrația piteșteană, probleme cu CFR-ul

Edilul Cristian Gentea a reamintit și despre problema pe care o are administrația piteșteană cu CFR-ul, problemă cu privire la zone de siguranță.

Concret, municipalitatea a propus să îngrijească aceste terenuri și să le folosească în proiecte benefice pentru cetățeni, însă CFR nu și-a dat acordul.

Folosirea gratuită a acestor zone nu este posibilă, în timp ce închirierea lor poate fi.

Cristian Gentea declară:

„Avem o problemă cu CFR-ul. Am prezentat-o și în Parlament, toată lumea a fost impresionată, mai puțin primarii pentru că și ei pățesc același lucru în toată țara.

Eu am avut discuții cu cei de la CFR Craiova, am discutat și la Ministerul Transporturilor, știți că am promis, spre exemplu, că vom face un drum paralel cu Nicolae Bălcescu, de la Universitatea Constantin Brâncoveanu până la C. Dobrogeanu Gherea. Toată lumea a fost de acord. Au venit în control 10 persoane de la Craiova, au zis că este absolut normal și să ne facem treaba. Când am intrat în CT, stupoare, avizul a fost negativ.

Am fost peste tot, doamna primar Olguța Vasilescu a depus un amendament la Ordonanța 12. Este în camera deputaților. Am vorbit cu foarte mulți deputați, am vorbit cu Comisia de Administrație, cu doamna președinte Simona Bucura Oprescu și eu sper să o rezolvăm.

Vrem ca aceste terenuri să ne fie date gratuit pentru ca noi să investim pentru infrastructură rutieră și pentru piste de biciclete. Nu înțeleg ce înseamnă zona de siguranță. Dacă cerem gratuit nu se poate, dacă ne închiriază ei un leu pe metru pătrat se poate. Nu mai înțeleg nimic! Gândiți-vă cât trebuie să le dăm lunar pentru drumul de care vă vorbeam.”

Update, ora 10.17 – Pitești. Bilanțul primarului Gentea la doi ani de mandat!

Bugetul municipiului Pitești în anul 2022 a fost mai mare cu 47,09% față de bugetul anului 2021 și cu 63,52% mai mare decât în urmă cu 2 ani.

Din bugetul local s-au finanțat servicii pentru cetățeni cu 66,43% mai mare decât în 2021, iar sumele alocate pentru finanțarea obiectivelor de investiții sunt cu 104% mai mari față de anul 2021.

De asemenea, în anul 2022, valoarea contractelor finanțate din fonduri nerambursabile este de 764.180.945,97 lei.

Știrea inițială, ora 10.08

În aceste momente, la Filarmonica Pitești, edilul Cristian Gentea își prezintă raportul de activitatea după al doilea an de mandat în funcția de primar al Piteștiului.

Evenimentul are loc în prezența reprezentanților autorităților locale și județene, ai mediului de afaceri și a mai multor primari din județ.

(Președintele CJ Argeș – Ion Mînzână, Vicepreședinte CJ Argeș – Adrian Bughiu, Lucrețiu Tudor – City manager Pitești și Ovidiu Puiu – senator PSD)

(Gica Dobrin, doamna blondă de pe scaun)

În sală se află și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Cristian Gentea prezintă ce investiții și proiecte au fost realizate în municipiu.

Sursă foto principal: ziarulargesenilor.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Sandulescu D. spune:

    Daca as avea asa sotie eu nu m-as mai duce acasa, m-as inchide in Primarie…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90