930 pe 122 COSTACHE

alina manea

Gentea reacționează: „Regret experiența neplăcută a elevilor olimpici”

Și edilul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a reacționat în urmă cu puțin timp în legătură cu subiectul care arde de câteva zile, și anume modul în care Olimpiada Națională de Limba Engleză a fost organizată. Piteștiul a fost anul acesta gazda acestui eveniment educațional. Mai mulți elevi participanți, cât și părinții acestora au reclamat prin intermediul rețelelor de socializare că, la Pitești, olimpicii au avut parte de condiții precare și o organizare defectuoasă.

Citiți și: Pitești. Noutate de ultim moment la un mare colegiu din oraș

Primarul Gentea declară:

„Regret experiența neplăcută a elevilor olimpici care au fost oaspeții Inspectoratului Școlar Județean Argeș la Olimpiada națională de engleză! Nu cred că organizatorii au avut intenția de a se face de râs, dimpotrivă, însă lipsa de comunicare, de cunoștințe privind desfășurarea unor evenimente de acest gen a afectat și desfășurarea olimpiadei, și imaginea municipiului nostru, la fel cum ne afectează acum și lipsa de responsabilitate cu care încearcă unii dintre coordonatorii evenimentului să se eschiveze de urmări!

Sunt, deci, nevoit să fac următoarele precizări:

Citiți și: Amendat cu 10 000 de lei pentru că a aruncat gunoiul aiurea!

1. Primăria Municipiului Pitești a primit o solicitare de sprijinire în organizarea olimpiadei cu 10 zile înainte de începerea unui eveniment de asemenea amploare! Doar 10 zile înaintea sosirii olimpicilor! În condițiile în care eram în ajunul Simfoniei Lalelelor, un alt eveniment ce a mobilizat și oameni, și resurse complexe! Asta denotă cel puțin lipsă de experiență!

Despre cazarea elevilor

2. În ciuda dezinformărilor, cum că noi, municipalitatea, nu am dorit să ajutăm, am oferit sprijin astfel: cazare pentru elevi la internatul Liceului „Astra” și la orice altă unitate de cazare, acolo unde avem camerele mobilate, utilate, ce pot fi folosite!

Liceul cu Program Sportiv Pitești, ca și Centrul de Vaccinare, cerute de ISJ în adresă, nu sunt pregătite pentru a fi folosite: LPS nici măcar nu e dat în folosință, nu aveam cum să cazăm, din scurt, copii acolo! La Centrul de Vaccinare, aceeași situație, nu aveam cum să reorganizăm Centrul atât de rapid și să investim în câteva zile în mobilier, accesorii, așternuturi, personal etc.

Nu am primit niciun telefon, n-am fost căutat pentru a găsi soluții împreună, nu au cerut un parteneriat, s-au mulțumit să trimită o solicitare seacă, foarte târziu! Ne-am oferit sprijinul cu Publitrans, de asemenea, pentru transport gratuit copiilor în Pitești, însă … n-am mai primit nicio listă cu numele participanților pentru care să oferim gratuitatea! De altfel, doamna inspector general a transmis telefonic directorului de la Servicii Publice că nu vor folosi transportul public, din motive de organizare: activități multe, cu o încărcătură ce nu permite deplasarea cu autobuzul!

„Am oferit acces gratuit la Zoo Pitești”

Am oferit acces gratuit la Zoo Pitești, municipalitatea nu are în subordine alt obiectiv de divertisment sau alt obiectiv cultural sau muzeu! La Filarmonică, sala a fost cerută, însă, în afara unui parteneriat, care nu ne-a fost solicitat, conform unei hotărâri de consiliu local, nu avem cum oferi gratuitate, fapt ce ar fi trebuit să fie cunoscut de către organizatori, unul dintre ei este și consilier local! Pentru festivitățile din sală, Inspectoratul Școlar Județean a primit o factură de 400 de lei, exact cum au decis consilierii locali! În privința materialelor promoționale solicitate, repet, foarte din scurt, în 13 aprilie am adus din tipografie promoționalele pregătite pentru Simfonia Lalelelor și le-am oferit Inspectoratului, însă n-au mai fost dorite!

„Nu se poate nega interesul administrației piteștene pentru școală”

3. Oricât ar încerca să motiveze nepriceperea în organizarea unei manifestări naționale de asemenea importanță, cum sunt olimpiadele școlare, nici măcar reprezentanții PNL ai Inspectoratului Școlar și ai Consiliului Local nu pot nega interesul administrației piteștene pentru școală! Am susținut și voi susține necondiționat educația! În ultimul an și jumătate, investițiile făcute în infrastructura școlară, de la școli la cămine și baze sportive, sunt evidențe!

4. Trebuie să remarc faptul că Inspectorul Școlar General, doamna Alina Manea, a fost foarte rezervată în a împărți vina tuturor și, mai ales, primăriei, atitudine care demonstrează că a analizat atent și responsabil activitatea privind organizarea, la Pitești, a olimpiadei!

5. Prin urmare, stimați organizatori vocali pe Facebook, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș, dacă v-ați fi exprimat public scuzele și nu frustrarea de a nu reuși, era mai decent! Când sunteți și membru în Consiliul Local Pitești, e de două ori mai jenant: o dată că sunteți total nepregătit ca inspector școlar cu atribuții manageriale și, cel mai grav, că demonstrați că nu vă pasă: nici de copii, nici de statutul de gazdă, vă place doar hârjoana politică, pentru că nici politică de calitate nu știți să faceți!

Ne declarăm deschiderea pentru orice parteneriat privind organizarea evenimentelor importante pentru Pitești și aștept o propunere onestă de colaborare pentru o ediție viitoare a oricărei manifestări educaționale!”

Articole pe același subiect

Reamintim că, în legătură cu același subiect, ePitești a luat legătura și cu inspectorul școlar general al județului Argeș, Alina Manea. Într-un interviu oferit în exclusivitate publicației noastre, aceasta a clarificat cum au stat lucrurile cu privire la organizarea Olimpiadei Naționale de Limba Engleză Detalii, AICI – Exclusiv. Șefa ISJ, A. Manea: „Eu nu plătesc pe nimeni să scrie despre mine!”

Și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu declară tot pe același subiect: Ministrul Educației, despre olimpiada de la Pitești: ”Nu se confirmă reclamațiile”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

9 comentarii

 • Rodica S spune:

  Mare lucru, trebuiau cazati la Ramada si transportati cu limuzine ! Generatia fugilor de nea, doamne fereste de un razboi, niciunul nu va supravietui dar nu este decat vina noastra, a parintilor.

 • Andrei spune:

  Ce contează olimpicii pt orașul Pitesti ca nu aduc voturi. Dacă venea Salam,Adrian etc erau ținuți in puf și lux. Niște oameni de nimic in orașul Pitesti

 • Dyre spune:

  Dumitale nici măcar nu ai mirosit vreodată cartea, ce sa mai spun de aer de olimpiada. Dacă nici la copiii olimpici nu le poți oferii niste conditii decente… Nu vrea nimeni Ramada, deși nu ar fi fost o idee rea. De război tre sa te păzească statul, instituțiile, armata și politia,sau cine e în măsura sa o facă,eventual bărbat-tu… Nici într un caz nu tre sa te apere pe tine copiii. Zic sa îți ceri scuze pentru ce ai gandit, scris și semnat,ca nu te ataca nimeni pe tine… Nu meriți!!!

 • Dyre spune:

  @Rodica

 • Dyre spune:

  Din răspunsurile date de domnul primar, se pare că-i pasa mai tare de lalele, decât de copiii… Materiale pentru lalele, oferite copiilor la olimpiada :-))))) Ar fi fost o idee buna, la olimpiada de biologie…

 • Cocoa spune:

  Sa demostreze domnul primar ca ii pasa de olimpici,dand premii celor din Pitesti care au obtinut rexultate bune si foarte bune la olimpiadele nationale

 • Robica spune:

  Dyre, am si carte, am mers si la olimpiade la vremea mea. Nu e nevoie sa ma apere nici un copil de acum, nu la asta ma refeream. Cu razboiul vine si foamea si frigul si bolile. Acesti copii care acum vor conditii de Ramada nu vor rezista o luna in conditiile vitrege amintite. Ei merg cu taxiul, se imbraca de la Zara, mananca mancare comandata online, daca ii pui sa alerge zece metri se impiedica si cad in nas.

 • Un parinte spune:

  Sa stai dumneata la Dinastia!!!

 • Joe negut spune:

  Ca de obicei minte!

New Profesional Consult 570×90