EcoMoto 930×122

alina manea

Exclusiv. Șefa ISJ, A. Manea: „Eu nu plătesc pe nimeni să scrie despre mine!”

Exclusiv. Șefa ISJ, A. Manea: „Eu nu plătesc pe nimeni să scrie despre mine!”

Citiți și: A. Manea: „Dacă un profesor ar avea un salariu decent nu s-ar mai complica să facă meditații!”

Ca urmare a acuzațiilor apărute în presă, în ultimele zile, la adresa inspectorului școlar general al județului Argeș, Alina Manea, cu privire la organizarea Olimpiadei Naționale de Limba Engleză, care s-a desfășurat la Pitești în perioada 17-21 aprilie 2022, publicația ePitești.ro a decis să clarifice toate aceste aspecte.

Astfel, am luat legătura cu „generalul” Alina Manea, aceasta oferindu-ne în exclusivitate ample declarații cu privire la acest subiect, care „arde” în aceste zile.

Citiți și: Șefa IȘJ Argeș, despre școlile profesorilor nevaccinați: ”Vom controla orele online!”

Manea este acuzată printre altele că nu ar fi organizat cum trebuie Olimpiada de Limba Engleză din Pitești.

Alina Manea declară:

Pentru că nu suport tăcerea asociată instantaneu culpabilizării, complicitatea atât de practicată de unii dintre noi și nici denigrarea oamenilor care au muncit zi și noapte, permiteți-mi să aduc în fața concetățenilor mei și, nu numai, câteva precizări legate de informațiile apărute în spațiul public, referitor la Olimpiada Națională de Limba Engleză, desfășurată la Pitești, în perioada 17-21 aprilie 2022.

Așadar, voi spune ceea ce echipa ISJ Argeș, întărită de colegii profesori din sistem a realizat în scopul mai sus-precizat, doar din credința că ne-am făcut treaba.

<<364 de elevi, 47 de profesori din Comisia Centrală și 44 de profesori, însoțitori ai loturilor>>

Olimpiada de engleză, desfășurată în perioada 17-21 aprilie 2022, a adus în Pitești 364 de elevi, 47 de profesori din Comisia Centrală și 44 de profesori, însoțitori ai loturilor.

Toți elevii au fost cazați în 4 locații, în regim pensiune/hotel, pentru că am decis să nu-i ducem în căminele școlare (cunoaștem cu toții condițiile‼️), ci să beneficieze unitar de condiții similar decente și nediscriminatorii.

<<90 de profesori argeșeni voluntari>>

Începând cu 17 aprilie, ziua sosirii, 90 de profesori argeșeni voluntari, alături de inspectori au preluat loturile și le-au condus, cu autoturismele personale, spre locațiile de cazare.

În situația în care nu a existat disponibilitatea unui astfel de mijloc de transport personal, colegii inspectori au transportat personal elevii și profesorii sau i-au însoțit pe aceștia, cu taxiurile, achitând contravaloarea cursei.

În zilele de concurs, 18 și 19 aprilie, toți elevii au fost transportați la/de la proba (Școala Gimnazială „Matei Basarab”) organizat, cu autocare, cu sprijinul Poliției Rutiere, însoțite de inspectorii ISJ ARGEȘ, inclusiv de cei 3 inspectori generali.

Premiile oferite elevilor au fost suplimentate de către ISJ ARGEȘ, cu 150 lei, din sponsorizări, pentru fiecare premiant (1,2,3), la toate clasele, 7-12.

Festivitatea de deschidere a oferit tuturor un spectacol admirabil, de folk, grație Liceului de arte „Dinu Lipatti”.

Am făcut solicitare scrisă Primăriei Pitești, în care am rugat sprijinul pentru cazarea copiilor la căminul LPS, condiții excelente, dar și la unitatea hotelieră din curtea ISJ Argeș (unde a funcționat centrul de vaccinare).

La acestea, s-au adăugat rugăminți legate de transportul intern, de vizite prin oraș, de locația Filarmonicii și de materiale promoționale ale Piteștiului, mai ales că totul se desfășura după Simfonia Lalelelor și am considerat că aceste materiale există deja, prilejuite de evenimentul floral.

La toate solicitările, Primăria Pitești a răspuns „prompt”, trimițându-ne gratis la ZOO și asigurând-ne transport intern gratuit.

Am simțit o umilință fără margini și am considerat demn pentru ISJ Argeș și elevii olimpici să refuzăm această „colaborare”.

În altă ordine de idei, nicio clipă nu s-a pus problema de închiriatul gratis al Filarmonicii Pitești, colaborarea corectă și legală cu dl director (contract de închiriere) meritând toată aprecierea noastră.

Vă aduc la cunoștință că inspectorul școlar general, Alina Manea, și-a dat concursul în toate solicitările primite de la Primăria Pitești, pentru că eu încerc să folosesc politica, spre a construi împreună, neținând cont de culoarea politică, lucru pe care i l-am mărturisit și dovedit domnului primar.

Și mai cred într-un lucru: funcțiile sunt trecătoare, iar faptele nemuritoare. Acestea și cetățeanul îți conturează capitalul politic, nicidecum vendeta politică, plătitul polițelor, sacrificând elevii de excepție și imaginea orașului.

În privința demisiei mele, lăsați-mă pe mine să hotărăsc, în cunoștință de cauză. Aleg să nu îmi dau demisia, pentru că normalitatea este să spui adevărul, să nu taci, atunci când știi că ți-ai făcut treaba!

<<Nu plătesc pe nimeni să scrie despre mine>>

Din păcate sau din fericire, nu plătesc pe nimeni să scrie despre mine, nu plătesc polițe, pentru că sunt convinsă că „ceea ce semeni, aia culegi”.

Și mai am o convingere – despre mine și echipa mea vorbesc oamenii în slujba cărora suntem și care au puterea să ne mulțumească pentru ceea ce facem, fără să ne pozăm, fără să postam. Nu sunt în concurență cu nimeni și cred că fiecare poate să ajungă unde își dorește.

Diferența o face, însă, numărul de cadavre pe care calcă fiecare!

Școala – gazdă „Matei Basarab” s-a comportat ireproșabil. Începând de la conducere, până la toți colegii implicați.

Pentru inadvertențele de care s-a făcut vorbire, vă asigur că nu s-au produs din nepăsarea noastră, că n-au depins de „controlul” nostru și că s-a făcut tot ce s-a putut omenește.

Din informațiile pe care le dețin, profesorii voluntari au comunicat permanent cu profesorii însoțitori din țară, inclusiv legat de nevoile de transport pe care le-au rezolvat, când li s-a comunicat.

Datorăm această declarație opiniei publice, mai ales părinților, elevilor, profesorilor implicați, colegilor mei din inspectorat și județ, care au lucrat zi – lumină, convingerii mele că putem construi împreună, dacă ne pasă, și, mai presus de toate, conștiinței mele!

Argeșul are oameni de sistem de educație pe care te poți baza! Oameni care, dacă greșesc, recunosc, iar dacă își fac treaba, sunt modești. Nu ne-am lăudat cu nimic, pentru că ne-am făcut treaba.

Cum să te lauzi că-ți faci treaba?!

Consider că acum putem evalua obiectiv toate cele apărute în spațiul public, fără a ne aroga dreptul de a fi perfecți.

Cât despre „debarcarea” mea de la ISJ, vreau să vă asigur că pe mine nu m-au adus la ISJ obligațiile partidului, cum se întâmplă la PSD.

Când am fost numită la ISJ aveam 2 luni de partid. Tot pentru opinia publică, fac și această mărturisire!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Mihai Marimescu spune:

    Stim toti ca Titi -Sportivu baga ” fitile” vrea sa-si mai faca o vila micuta. PSD …………………….. !!????!??

  • Parinte de elev olimpic spune:

    1. Cum ati ales Dinastia, alaturi de celelalte 3? De ce comisia centrala a fost cazata la alte 2 hoteluri si elevii si insotitorii la celelalte 4, din care unul execrabil? Nu se pot amesteca profesorii ilustri cu olimpicii sau ce? Afacerea cui aveati de „onorat” cu Dinastia?
    2. Cum explicati organizarea de la Scoala Matei Basarab, de la proba audio-video (9 A) la care s-a rulat filmul pe un ecran mic – nu full screen – si nu fiecare elev a beneficiat de tratament egal de distanta? Dar la 9 B unde s-a proiectat pe tabla alba lucioasa, in care batea lumina si nici nu se auzea bine?
    3. Care au fost acele activitati din afara probelor de care vorbeati? In afara de cele doua festivitati.
    4. Ce parere aveti despre festivitatea de premiere? Este ca v-a placut magiunul?
    5. De ce in sesiunea de feedback (cea legata de subiecte, barem si greseli frecvente) nu ati colectat si invers un feedback de la elevi si profesori despre organizare? V-a fost teama cu nu veti fi laudata?

  • Acelasi parinte spune:

    6. De ce rezultatele de la contestatii nu au fost vizibile?

  • Dan spune:

    Parinte de elev olimpic = procuror politic care a intocmit rechizitoriul 🙂

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90