930 x122 grota rece

alina manea

Exclusiv. Primul interviu al Alinei Manea în calitate de Inspector Şcolar General

Prof. Alina Manea este noul Inspector Şcolar General din Argeş, după demiterea Lilianei Murguleţ, produsă la începutul acestei săptămâni (detalii, AICI). Vă reamintim, directoarea Colegiului Naţional Ion. C. Brătianu a preluat, ieri, 7 iulie, conducerea la IŞJ Argeş. Detalii, AICI –  Astăzi începe mandatul noului Inspector Şcolar General din Argeş

Citiți și: A. Manea: „Dacă un profesor ar avea un salariu decent nu s-ar mai complica să facă meditații!”

Proaspăt instalată în funcţia de Inspector Şcolar General, prof. Alina Manea a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru ePiteşti.ro despre planurile şi provocările noului job.

EXCLUSIVITATE

ePitești.ro: Doamna Manea, tocmai aţi început mandatul de Inspector Şcolar General al judeţului Argeş, după o demitere care s-a produs într-un mod, am spune, neaşteptat. Cum percepeţi această schimbare, personal şi profesional?

Citiți și: Exclusiv. Șefa ISJ, A. Manea: „Eu nu plătesc pe nimeni să scrie despre mine!”

Alina Manea: Din perspectivă personală, calitatea de inspector școlar general este o nouă etapă a vieții mele. Profesional vorbind, consider că această noua ipostază este „creditul” acordat unui manager din sistemul de învățământ argeșean care și-a dovedit profesionalismul. Ambele perspective se fundamentează pe conștientizarea importanţei continuării asincopate a procesului educaţional.

ePitești.ro: Ce planuri aveţi pentru “vacanţa” de vară? Punem ghilimele, fiindcă suntem convinşi că pentru dvs. nu înseamnă concendiu pe litoral, ci elaborarea unei strategii pentru următorul an şcolar.

Alina Manea: Pentru mine și echipa mea , „vacanţa” de vară înseamnă derularea următoarelor activități: finalizarea admiterii la liceu, Examenul de Definitivat, Examenul de Titularizare, Bacalaureatul (sesiunea de toamnă). Aşadar, o „vacanţă” plină de energie și de succes!

ePitești.ro: Aveţi un proiect pe care l-aţi implementat cu succes ca director la “Brătianu” şi pe care vă doriţi să-l transpuneţi în mai multe şcoli din judeţ?

VĂ ASIGUR CĂ SE POATE!

Alina Manea: Fiecare școală din județ are specificitatea ei care îi aduce unicitate. Așadar, „rețeta” de la Brătianu nu se poate aplica tuturor. Îmi doresc ca toţi directorii din județ să capete receptivitate, (pre) viziune și disponibilitate mărită de a schimba unele dintre situații, de a avea îndrăzneală și cutezanţă. Vă asigur că se poate!

ePitești.ro: Care sunt principalele probleme din învăţământul argeşean?

Alina Manea: Din punctul meu de vedere, problemele învățământului argeșean sunt legate de pregătirea precară a resursei umane, de lipsa resurselor materiale, de „piața” formarii profesionale (inflația cursurilor de formare), de un dezinteres vizibil faţă de importanta lui „a învăța carte”, de camuflarea perfectă a lui „a ne preface că facem”, de vidul legislativ etc.

ePitești.ro: Este diferită şcoala la oraş, faţă de şcoala de la ţară?

Manea Alina: Şcoala rurală se diferențiază de cea urbană prin problemele legate de funcționalitatea ei (resursa umană de predare cu puține disponibilități de a efectua activitatea la o distanţa considerabilă faţă de localitatea de domiciliu, infrastructura, cifra de școlarizare în sine etc.).

ePitești.ro: Cum vă gândiţi să împăcaţi şcoala cu pandemia?

Alina Manea: Vreau să cred că pandemia trebuie să se împace cu școala, pentru că școala a „promovat” testul dat de pandemie, pentru ca ne-am vaccinat, pentru că ne-am format o conduită a prevenției, pentru că a crescut gradul de adaptare la învățământul online, pentru că s-au conștientizat considerabil avantajele şcolii „faţă în faţă”. Aşadar, pandemia trebuie să se „împace” cu școala, nu invers.

ePitești.ro: Cum apreciaţi comunicarea cu autorităţile centrale, ne referim în mod special la ministerele direct implicate în lupta împotriva Covid: Sănătate, Educaţie, Interne.

Alina Manea: Comunicarea cu ministerele de resort implicate în lupta împotriva Covid s-a produs sub auspiciile receptivității sporite și ale formării unei echipe care sa transmită încrederea reușitei comune.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90