NOR CURIER 930X122

alina manea

Șefa IȘJ Argeș, despre școlile profesorilor nevaccinați: ”Vom controla orele online!”

Șefa IȘJ Argeș, despre școlile profesorilor nevaccinați: ”Vom controla orele online!”

Citiți și: Școală din Pitești, schimbare din temelii! Investiție de peste 1,5 milioane €!

Inspectorul Școlar Județean Argeș, Alina Manea reacționează cu privire la școlile din Pitești care înregistrează cea mai mică rată de vaccinare în rândul personalului didactic. Doar două școli din municipiu mai funcționează în online.

Potrivit ultimei actualizări, cea furnizată vineri de către IȘJ Argeș, privind rata de imunizare în rândul cadrelor didactice din județ, două școli gimnaziale din Pitești sunt codașe la vaccinare, fapt pentru care elevii lor fac în continuare cursuri online.

Citiți și: A. Manea: „Dacă un profesor ar avea un salariu decent nu s-ar mai complica să facă meditații!”

Este vorba despre Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, fostă nr. 5 de pe strada Râurilor și Școala Gimnazială ”Marin Preda”, fostă nr. 10, din cartierul Ceair.

La școala Nicolae Iorga, vineri, se înregistra o rată de vaccinare de doar 51,79%. Vaccinarea cadrelor didactice de la fosta școală nr.5 pare să fie un subiect destul de ”sensibil”, sau cel puțin așa ne-a lăsat să credem directoarea unității de învățământ, Luminița Bratu (foto) atunci când un reporter ePitești.ro a contactat-o pentru informații suplimentare.

La Marin Preda, lucrurile par să se miște într-o direcție bună, potrivit declarațiilor directoarei Ramona Vasilescu, acordate în exclusivitate pentru ePitești.ro.

Reamintim că, doar școlile care au o rată de vaccinare a personalului didactic de minimum 60%, respectiv peste 60%, își pot primi elevii în bănci.

Faptul că sunt singurele școli din municipiu unde elevii sunt obligați de conjunctură să facă cursurile în online, a trezit reacții în rândul părinților, foarte mulți întrebându-se oare cât va mai dura această situație.

De asemenea, acest lucru a plasat cele două unități de învățământ și sub lupa Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Inspectorul Școlar General, Alina Manea a declarat în exclusivitate pentru ePitești.ro că la aceste școli se va monitoriza activitatea desfășurată în online.

ALINA MANEA, DECLARAȚII ÎN EXCUSIVITATE PENTRU EPITEȘTI.RO

 

Noi am folosit la maximum resursele și de strategie și legale încât 455 de unități din Argeș din 500 să înceapă școala fizic.

Școala nu poate să depășească singură această criză. Atâta timp cât nu facem front comun și nu vom stabili o mare echipă, alcătuită din părinți, profesori, asistente, doctori, cadre medicale, să ne fie clar tuturor că nu vom reuși să facem nimic.

Având în vedere că sunt singurele școli din Pitești care sunt în online, eu, Inspector General dispun monitorizarea activităților online în școlile respective.

ȘCOALA ONLINE, UN FIASCO

Este recunoscut faptul că școala online nu dă rezultate la fel de satisfăcătoare precum o face activitatea didactică desfășurată față-n față. Acest lucru poate fi observat cu ochiul liber de părinți, profesori și uneori chiar de către elevi, însuși ministrul Educației a declarat faptul că învățământul online are foarte multe lipsuri.

Aș vrea să se înțeleagă bine. Cu școlile și grădinițele închise acest popor nu va avea viitor. Vom distruge un întreg popor”, sunt declarațiile sumbre și în același timp realiste ale lui Sorin Cîmpeanu de la începutul lunii noiembrie.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Florin Oprea spune:

    Rusine,rusine,rusine!Cred ca este super sa stai acasa ,sa faci o mascarada de scoala online si sa fi platit.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90