930×122 CAPRA 5

dentist

Gratis la dentist! Ați citit bine!

Gratis la dentist! Ați citit bine!

Citiți și: Noi servicii stomatologice decontate de CNAS

Se poate merge și gratis la dentist!

Argeșenii care au probleme cu dantura pot apela și gratis la dentist, grație unor modificări aduse legislației în vigoare.

Citiți și: (UPDATE/VIDEO) CE AU RIDICAT POLIȚIȘTII DIN CLINICA TEDDY CARE ȘI DIN LOCUINȚA ANESTEZISTULUI

Nu orice procedură va intra însă în categoria celor decontate.

Detartrajul cu ultrasunete și periaj profesional, efectuat pentru toată dantura, va fi introdus în categoria serviciilor decontate, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu.

Aceste lucru este posibil deoarece odată cu intrarea în vigoare a noului Contract-cadru, de la 1 iulie 2023 vor intra în vigoare și Normele metodologice de aplicare a acestuia, aprobate printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și al CNAS.

În asistența medicală dentară se introduce un nou serviciu decontat, detartraj cu ultrasunete și periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu.

Pe lista investigațiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaugă și tomografiile dentare CBCT.

Totodată, valoarea orientativă lunară de contract crește cu 50% față de cea din prezent, pentru mediul rural aplicându-se încă o majorare cu 50% (ajungând astfel la valoarea de 6.000 lei în mediul urban, respectiv 9.000 lei în mediul rural, pentru un program de lucru de 3 ore/zi).

Detalii, AICI – Vreți detartraj la dentist? Nu veți mai plăti nimic, o dată pe an

Foto cu rol descriptiv. Sursă : smilemed.ro/

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3