New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Greșeala care te poate lăsa fără bani în buzunar! Toți românii trebuie să știe

Greșeala care te poate lăsa fără bani în buzunar! Toți românii trebuie să știe

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Românii care locuiesc la curte sunt pasibili de amenzi usturătoare. Un vechi obicei îi poate face să scoată bani grei din buzunare.

Este vorba despre curățenia de primăvară de prin curți și grădini.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Astfel, gospodarii care curăță grădinile, iar mai apoi, dau foc la vegetația uscată riscă să fie amendați, deoarece acest lucru este interzis prin lege.

De foarte multe ori s-a întâmplat ca un foc lăsat nesupravegheat să producă incendii și daune majore. Incendiile de vegetație sunt extreme de periculoase.

Acestea se pot propaga la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri etc., periclitând viața oamenilor și provocând pagube materiale semnificative.

Așadar, pentru a stopa incendiile de vegetație și alte incidente, a fost adoptată legea care interzice arderea vegetației uscate, notează fanatik.ro

Cei care nu se conformează prevederilor acestei legi riscă amenzi cuprinse între 7.500 și 15.000 de lei. Amenda este mult mai mare în cazul persoanelor juridice, acestea riscând sancțiuni cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei.

Cei care totuși își doresc să facă curățenie prin curte și grădini dând foc resturilor vegetale, trebuie să respecte anumite aspect, astfel încât să nu se afle în afara legii.

În acest sens, trebuie respectate recomandările din partea autorităților competente. În principiu, vegetația uscată trebuie adunată în grămezi mici, astfel încât focul să fie controlat.

De asemenea, acesta trebuie să fie permanent supravegheat. Totodată, se recomandă existența unei rezerve de apă în apropierea focului.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: infofinanciar.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90