Kaia 930 x 120

avertizare

HIDROLOGII NE DAU FIORI: AVERTIZARE DE INUNDAŢII PENTRU JUDEŢUL ARGEŞ!

Hidrologii au instituit cod portocaliu pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt şi Argeş, unde începând din această seară se pot produce inundaţii locale ca urmare a scurgerilor pe versanţi şi a viiturilor rapide.

Citiți și: Pericol în Argeș! Hidrologii avertizează!

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, începând de astăzi, de la ora 18, și până marţi, la ora 16, pe râurile din bazinele hidrografice Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt şi Vedea se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri, care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie şi de inundaţie. De asemenea, de luni, ora 6, vor fi sub cod portocaliu de inundaţii şi râurile din bazinul superior al Vedei, în amonte de staţia hidrologică Văleni (judeţele Olt şi Argeş). Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri, precizează INHGA.

Reamintim că, la rândul lor, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi vijelii pentru judeţul Argeş, valabilă de astăzi, de la ora 18, până marţi, la ora 9.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

 

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90