EcoMoto 930×122

bust

Idee îndrăzneață! Ce propunere îi face un piteștean primarului Gentea!

Idee îndrăzneață! Ce propunere îi face un piteștean primarului Gentea!

Citiți și: Gentea, anunțul momentului despre Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul”!

Ce propunere face un cetățean primarului Gentea

Stadionul din Trivale va fi dărâmat.

Citiți și: PSD își prezintă candidații pentru Primăria Pitești și CJ Argeș. Detalii despre evenimentul important

Citiți și: Pitești. Proiectul noului stadion din Trivale este blocat

Va deveni amintire. În locul său se va construi altul, se pare, cel mai modern din provincie. Proiectul său văzut pe planșa arhitecților este încântător.

Citiți și: Pitești: Noul stadion își face loc. Cel vechi urmează să fie demolat în curând

Mare valoare de simbol

Până când utilajele vor intra în acțiune, primarul Cristian Gentea este preocupat și de soarta unui monument cu mare încărcătură simbolică. Pentru suporterii FC Argeș și pentru întregul oraș.

Soarta unei statui

Este vorba despre o statuie. Bustul în bronz al „Prințului din Trivale”, Nicolae Dobrin. Trebuie mutat cât de curând, iar edilul-șef este în căutarea unui loc adecvat.

Acolo urmează să fie amplasată statuia. Provizoriu. Până la terminarea construcției noului stadion.

Mesaje de la cititori

Pe adresa ePitești au sosit mai multe mesaje. Cetățenii dau dovadă de spirit civic și se implică. Se gândesc la diverse variante și prin inermediul nostru vor să fie cunoscute.

Citiți și: Pitești. Un senior a găsit locul perfect pentru bustul lui Dobrin

Un lider se exprimă

Recent un alt cititor fidel al ePitești și-a exprimat părerea. Mihai Dinu este foarte cunoscut în Pitești. În primii douăzeci de ani după Revoluție a luptat pentru restituitrea proprietăților.

Era liderul zonal al Ligii Expropriaților din România. În prezent este pensionar. Mare fan al echipei FC Argeș.

Încrezător în sezonul care începe: „Vom promova în Liga I după un an. Dar nu direct. Jucăm baraj cu…Dinamo! Veți vedea!”

Ferm, Mihai Dinu este convins că a găsit locul ideal pentru statuie: „Uite aici, în rondul ăsta, trebuie pusă.

Se ia acest bolovan, că oricum nu știm ce semnifică, și în locul lui punem pe Dobrin.

E în centru, îl vede toată lumea, și-l amintește, pun oamenii flori…”

Ne vedem „la Dobrin!”

Argumentul suprem al lui Mihai Dinu: „Ar fi lângă ceas, am avea astfel unul lângă altul două simboluri ale Piteștiului.”

Cei care și-ar da întâlnire în centru ar spune simplu: „Ne vedem la Dobrin!” Ar fi ca un botez al locului și ar intra în limbajul comun al piteștenilor.

Rămâne de văzut dacă primarul Cristian Gentea va lua în seamă propunerea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Predica Nadia spune:

    Este o idee minunata.Ar fi frumos Dobrin langa Ceas!Ne vedem la Ceasul lui Dobrin!Doua simboluri marcante ale Piteștiului.Sper că D-l Gentea sa fie de acord.

  • Gogu spune:

    primarul Gentea,,trebuie sa meargă prin cartiere, pe străzi. sa vadă cât sunt de distruse, sa vadă mizeria, semafoare puse aiurea, străzi cu sens unic fără rost, un oraș murdar, strada din pădurea trivale care face legătura cu gavana este plina de capace de canal și gropi…

  • Anonim spune:

    Susțin ceea ce spune Domnul Gogu, mai sus! Dar noi trebuie să înțelegem că acum se apropie alegerile și „s-a făcut ce s-a putut”, bătaie de joc prin prisma lipsei unui program de liniște în acest oraș, mi s-a confirmat de la politie cum că NU MAI EXISTĂ PROGRAM DE LINIȘTE, decât după ora 22:00, când culmea….pe timp de vară atunci începe și mai rău gălăgia. Bătaie de joc cu acele „stații” de autobuz (dacă le pot numii stații)! Aparent Domnul Primar „face” de ochii alegătorilor, dar, NU FACE CE TREBUIE SAU CE NE TREBUIE CU ADEVĂRAT! Eu nu mai suport bătaia de joc, față de cetățenii care te-au votat ca Primar al unui oraș, cu acest mod de a „face de ochii soacrei”! Mi se rupe inima, când văd bătrânii în stații, fără loc să stea jos sau la umbră, sau să nu-i bată vântul și ploaia, să-i ningă și toate cele, pentru că „minimalismul” este frumos! Este Dn. Primar, dar nu în orice loc/caz/zonă, că faceți pentru „popor” nu pentru livingul dvs.! Din orașul Lalelelor și/sau cel mai curat și frumos oraș, a ajuns total pe dos, incredibil așa ceva, semafoare într-un oraș de 20 km lungime, semafoare din 10m în 10m(astfel se fluidizează traficul?!) Sensuri unice printre blocuri, puse alandala, marcaje lipsă prin unele locuri….!(opritoarele mai lipsesc și poți da mașina la fier vechi 😭😭)
    Efectiv este peste puterea minții mele, de a înțelege așa ceva! Am sperat mereu, că înainte de a începe un proiect în acest mic orășel, un sondaj de opinie realizat înainte de orice n-a stricat niciodată, ba din contră, numai beneficii a adus acest lucru! Sperăm să fie bine, că degeaba „ne batem gura”, tot speranța este ultima!!
    O zi frumoasă vă doresc, dragi consăteni!!

  • Anonim spune:

    Până la refacerea stadionului, sunt extrem de multe alte lucruri de făcut!! Chiar îmi doresc să vă văd măcar odată pe străzi, așa cum iese Dn. Piedone prin sectorul 5, doar ca să vedeți cu ochii dvs anumite lucruri, apoi le faceți dacă și când vreți, dar să luați singur la cunoștință, anumite aspecte ale acestui oraș și să ascultați oamenii ce au de spus în anumite privințe!!

  • Catas spune:

    @Predica Nadia – „Ne vedem la Ceasul lui Dobrin”? Ha, ha, d-aia n-ar trebui ca femeile sa comenteze cand e vorba de fotbal, suna ca dracu’… Recunosc insa ca amplasarea bustului lui Dobrin in acea zona ar fi ceva inteligent si cu rezonante „istorice” si sentimentale. Si stii de ce, tanti Nadia? Sigur ca nu stii, dar iti spun eu: pe vremea cand Dobrin juca pentru noi, in locul respectiv, supranumit „Urlatoarea”, veneau pitesteni din tot orasul si discutau intre ei meciurile si viitorul echipei, se schimbau informatii, oamenii stateau grupuri-grupuri si vorbeau de Dobrin si echipa lui desi nu se cunosteau intre ei, erau legati doar de dragostea pentru FC Arges. Uneori, printre acele grupuri veneau chiar jucatorii echipei, care vorbeau cu cetatenii orasului. Era ceva ce nu a mai avut Romania niciodata cand vine vorba de fotbal, de suporteri si de afectiunea fata de o echipa.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3