930 x122 grota rece

Bazin Olimpic

Imagini de COLECȚIE! Ce s-a întâmplat azi la Pitești este o POVESTE ADEVĂRATĂ!

Imagini de COLECȚIE! Ce s-a întâmplat azi la Pitești este o POVESTE ADEVĂRATĂ!

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

La aproape 3 ani de la debutul lucrărilor de reabilitare, astăzi, Bazinul Olimpic din Pitești a fost redeschis. S-au investit în jur de 30 de milioane de lei, bani europeni și de la bugetul local, pentru lucrări complexe, de la creșterea eficienței energetice și până la renovarea tuturor spațiilor din bazin.

Iar sumele investite merită, spune clar și răspicat primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea: „Până la ultimul leu, nu regret nimic!”

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Invitați de seamă

Redeschiderea Bazinului Olimpic s-a făcut în prezența reprezentanților administrației locale, regionale și centrale, ai mediului universitar și de afaceri, precum și a numeroase personalități ale sportului românesc.

„Au participat primari ai orașelor și comunelor limitrofe Piteștiului, parlamentari, secretari de stat: Vlad Ștefan Niculae – Ministerul Dezvoltării, Thomas Răzvan Moldovan – Ministerul Sportului.

Evenimentul s-a bucurat de prezența multiplei campioane olimpice Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, precum și de participarea campionului olimpic și mondial Mihai Claudiu Covaliu, președinte COSR. Au fost prezenți, de asemenea, președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, vicecampioana mondială și antrenoarea Larisa Lăcustă, Robert Glință, campion mondial la înot și Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești, și doamna Gica Dobrin, soția legendarului fotbalist piteștean Nicolae Dobrin”, transmite Primăria Pitești.

O zi care va rămâne în istoria Piteștiului

Inaugurarea complexului s-a făcut la nici o jumătate de an după deschiderea Pitești Arena, o altă investiție importantă care arată una dintre dorințele administrației locale pentru municipiu: performanță sportivă.

Evenimentul de astăzi a fost dedicat lui Robert Glință, acesta împlinind ieri 26 de ani. De altfel, a primit din partea edilului Cristian Gentea un tricou personalizat cu însemnele FC Argeș, iar municipalitatea are în plan un proiect sportiv în fruntea căruia să se afle înotătorul piteștean.

Pentru Glință, cel care cunoștea foarte bine complexul înainte de reabilitare, schimbarea este uriașă:

„Este ceva excepțional, vă dați seama, nu există decât cuvinte de laudă. Oricine ar sta să analizeze tot bazinul, și dacă vrei să găsești cevaîn neregulă, nu poți să găsești. Cel puțin eu asta observ, mai ales că știu cum arăta înainte. Este ceva deosebit, iar în Pitești mereu a existat această sete de performanță”  a spus Robert Glință, campion mondial la înot și Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești

De precizat că, acum, în urma lucrărilor realizate, Bazinul Olimpic le pune la dispoziție sportivilor două spații de înot ultra-moderne, sală de forță, saune, vestiare și spații tehnice. Totul a fost făcut la cele mai înalte standarde. Ca un exemplu, scaunele din tribună sunt rezistente la incendiu.

Bazin omologat pentru competiții de cel mai înalt nivel

Și tot de astăzi, odată cu reabilitarea, Piteștiul are unul dintre puținele bazine omologate din țară – șase, acum, la număr. Asta înseamnă că aici se pot desfășura competiții de cel mai înalt nivel, naționale și internaționale, iar performantele obținute aici vor putea fi recunoscute oficial.

„Arată exact ca un bazin modern, asta a spus de la început domnul primar, asta și-a dorit, aici s-a ajuns și, da, este un bazin modern, este un bazin ca cele internaționale, de aceea este și omologat pentru organizare de competiții internaționale și vom începe încă de anul acesta cu primul campionat național după mulți ani.

Mă simt onorată să particip la astfel de evenimente” , a afirmat și Camelia Potec, multiplă campioană olimpică, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Iată câteva imagini cu cele mai importante momente ale zilei, dar și cu felul în care arată complexul:

 

Bazinul Olimpic va fi pus la dispoziția publicului de luni, 24 aprilie. Detalii despre tarife, AICI.  Până atunci, încă din acest weekend , va găzdui o competiție aflată la prima ediție, în acest nou format: ,,Cupa Simfoniei Lalelelor la înot”.

De altfel, imagini video pe larg despre evenimentul care a avut loc astăzi, puteți urmări mai jos:

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90