Donaris 930 x 122

bazinul olimpic pitești

Bazinul Olimpic din Pitești, inaugurat! Primele imagini

Update, ora 10:36 

Citiți și: ,,Cupa Moș Crăciun” la Pitești. Competiția de înot reunește elitele naționale

Și campionul Robert Glință a ținut un discurs în cadrul ceremoniei de inaugurare. Acesta l-a felicitat pe primarul Cristian Gentea pentru toată implicarea și eforturile depuse în cadrul acestui proiect.

„Pentru mine este un moment extrem de emoționant. Aici am crescut, aici am câștigat primele mele medalii și am bătut primele mele recorduri. Mă bucur și eu nespus de mult să văd ajuns la pun sfârșit acest proiect (…)”

Citiți și: Pitești: De când puteți să mergeți la Bazinul Olimpic

 

Update, ora 10:25

După trei ani de pauză, edilul Cristian Gentea a anunțat că se reia competiția sportivă care se desfășura la Bazinul Olimpic în perioada simfoniei.

Este vorba despre ”Cupa Simfoniei Lalelelor”, concurs la care vor participa 400 de copii din toată țara.

Competiția se va desfășura în acest weekend, 22 – 23 aprilie.

 

Știrea inițială, ora 10:11

Astăzi, 19 aprilie 2023, începând de la ora 10:00, are loc ceremonia de deschidere oficială a Bazinului Olimpic Pitești.

 

 

După mai bine de 3 ani de așteptare, piteștenii se pot bucura în sfârșit de această investiție.

 

Lucrările de reabilitare au început încă de când municipiul era condus de Cornel Ionică, mai exact pe data de 30 mai 2019.

Reamintim că aceste lucrări de modernizare s-au împărțit în două etape. Prima etapă de reabilitare a fost realizată cu bani europeni, iar cea de-a doua etapă a fost realizată cu bani de la bugetul local.

Valoarea totală estimată a lucrărilor din etapa a II-a este de 6.761.094 de lei, fără TVA.

Cu TVA, valoarea estimată ajunge la 8.045.701 lei, aproximativ 1.625.394 € (la un curs de 1 euro = 4,95 lei).

Printre invitații prezenți la ceremonia de inaugurare se numără: înotătoarea Camelia Potec, cetățeanul de onoare al municipiului Pitești – Robert Glință, primarul orașului Mioveni – Ion Georgescu, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român – Mihai Covaliu, subsecretarul se stat al Ministerul Tineretului și Sporturilor – Radu Antohi.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Gygy spune:

    Urât din partea din partea celor care au luat cuvântul, au tratat participanții din auditoriu cu fundul.

  • Tavi spune:

    In alte tari se construiesc de la „0” bazine de aceiasi „anvergura” sau mai mari in maxim 2 ani si noi ne mandrim ca am reusit sa renovam in 3 ani si jumatate un bazin construit in anii socialismului,bazin care,in fiecare an,in luna august „suferea” niste lucrari de mentenanta (de fapt niste jugraveli si spalarea bazinului)care lucrari „inghiteau”,pardon „spalau” multi bani din bugetul local.Sub nici o forma, „felicitari” ci mai degraba „ruşinică”…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3