930 x122 grota rece

gândaci

Imagini greu de privit. Ce se întâmplă noaptea în centrul Piteștiului

Imagini greu de privit. Ce se întâmplă noaptea în centrul Piteștiului

Citiți și: Salubritate, avertisment pentru oameni: ,,Strict interzis!”

La adăpostul întunericului. Sub clar de lună. În nopțile extrem de căldurose, în centrul Piteștiului de întâmplă un „fenomen”.

Pe anumite porțiuni, trecătorii fac slalom printre insecte mari, lucioase, negre.

Citiți și: Bani în plus ,,aruncați” la gunoi

Din crăpăturile zidurilor

Gândacii ies odată cu lăsarea nopții din crăpăturile zidurilor. La baza unui bloc din marginea Pieței „Vasile Milea”.

Pe gangul pe care trec zilnic mii de oameni. Noaptea, plimbăreții care au insomnii. Este doar unul dintre „punctele” în care pot fi întâlniți în număr mare.

Vor mai fi descoperind piteștenii și altele.

Imagini greu de privit. Ce se întâmplă noaptea în centrul Piteștiului

În căutarea hranei

Imaginile sunt grăitoare. Nu mai au nevoie de comentarii.

Gândacii fojgăie, umblă, se urcă pe ziduri, caută hrană. O bomboană aruncată la întâmplare, un rest de covrig, bățul unei înghețate, o gumă scuipată pe jos.

Acestea și orice altceva asemenător constutuie punct de atracție pentru ei.

Resturi aruncate aiurea

Imagini greu de privit. Ce se întâmplă noaptea în centrul Piteștiului

Fiecare om ar trebui să aibă grijă de oraș. De curățenia lui. Să nu mai arunce nimic la voia întâmplării, ci doar la coș.

Atunci poate și numărul insectelor de acest fel ar fi mai mic. Nu le-am mai vedea decât în mod excepțional.

Primăria acționează

Primăria a luat deja decizii în acest sens. În urmă cu câteva zile s-a făcut curățenie în perimetrul verde din fața Catedralei Sf. Gheorghe.

Au fost ridicate și spălate cu apă și detergent băncile metalice situate de-a lungul râulețului artificial.

Citiți și: Amplă acțiune, astăzi, în centrul Piteștiului

Acțiune amplă

Însă nu doar în acel loc din vecinătatea Pieței „Milea” se găsesc laolaltă mulți gândaci.

Pe trotuare, printre pavele, pe zidurile caselor. Se impune o acțiune mai amplă de dezisecție generală a centrului urbei.

Eco moto 555×222

Comentarii

18 comentarii

  • Cucaracea spune:

    Le zice „motocicliști” și sunt foarte scârboși. Apar acolo unde este mizerie și sunt purtători de microbi și boli.

  • Viorel spune:

    O mizerie de nedescris de la piata milea in jos in pasaj spre bazar spre ceair si spre celalalt bazar! O cloaca de gandaci si sobolani, pentru ca asta se vrea ca altfel ar reorganiza pasajele, bazarul si piata. Le place sa le intre in buzunar cota parte.

  • Elena spune:

    Nu se gasesc acesti gandaci numai in centru, sunt in toate cartierele si in Prundu langa Arena unde zona e noua si curata. Ne intra in case pe geam, pe usa si intr-adevar numai seara sunt in nr mare. Ziua mai apar dar in nr mic. Eu cumpar saptamanal spray Raid de gandaci si dau afara, in hol dar tot apar. Domnule Primar Gentea, TREBUIE dezinfectie totala pt ei si tantari atat in Prundu cat si zonele care se semnaleaza aparitia lor. LUATI MASURI!

  • Din ion spune:

    pasajul care duce spre piața Ceair arata jalnic cu pereții ciuruiti ca după bombardament,cu apa care se scurge pe pereți și cabluri de curent trase aiurea pe acolo,oare chiar nu se poate face nimic după retragerea chioscarilor de acolo???

  • Ludu spune:

    Gandaci sunt si in blocurile din str Teilor, deci tot orasul este invadat .

    De 3 luni s-au demolat stațiile de autobuz și încă nu s-a pus nimic în loc. O treaba de oameni cu mintea la ei ar fi avut stabilită firma care montează noile stații, materialele și tot ce trebuie. Sau lucrează mai bine iarna?

  • ion spune:

    Libărci,traiesc un subsoluri,le place intunericul,noaptea ies dupa hrana,uneori intra prin aerisiri in apartamente,la ivirea zorilor nu vezi unu, sant precum vampirii !

  • Si in cartierul Craiovei bl 25 ,aceeasi situatie..

  • G spune:

    Ceea ce rezulta in urma hranirii porumbeilor constituie hrana pentru gandaci, care se dezvolta nestingheriti in aceste conditii.
    Vedeti ce se intampla la Posta veche, de exemplu.
    Este necesara interzicerea hranirii porumbeilor in tot orasul. In zona Exercitiu exista persoane care hranesc sistematic aceste pasari cu cantitati foarte mari de paine, malai, cereale (sacose intregi imprastiate in diverse locuri). De aici si disconfortul creat in apropierea geamurilor de excrementele generate astfel si proliferarea gandacilor.

  • Dan spune:

    Si in Blocul A1 de pe IC Bratianu,in spatele Policlinicii,aceasi situatie,e plin de gandaci in fata scarii,noaptea e invazie.

  • Violeta spune:

    Trebuie întrebat dl primar de când nu s-a mai făcut o DERATIZARE sau o DEZINSECȚIE, așa ca la carte??? De când nu s-au mai stârpit șobolanii???? Ultima dată când, cu surle și trâmbițe, au anunțat că se stropește împotriva muștelor, țânțarilor, etc. , în data de 29 și 30 iunie 2023 , a mers cineva din conducerea SPEP Pitești cu cei ce trebuia să-și facă treaba , să vadă cum nici nu au intrat pe aleile secundare, în cartiere??? În Găvana, de exemplu, pe strada Gheorghe Asachi, NU AU CĂLCAT, s-au oprit în Dr. Carol Davila… Treabă de mântuială…. Și atunci, ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI, aruncă banii pe fereastră, că de, noi facem deratizare și dezinsecție, așa ca la carte, și cu rapel, la 7 zile, dar DEGEABA!!! NE AUDE SI PE NOI CINEVA?????

  • Amestecați zahar și bicarbonat în părți egale. Trebuie împrăștiat prin colțuri și presărat în fisurile zidurilor. Eficient, ecologic și economic. Gândacii vor dispărea în câteva zile.

  • Silviu spune:

    Dacă s-ar face dezinsecție periodic și angajații ar respecta „rețeta” nu cred că ar mă fi problemă așa mare. Dar cum la noi totul trebuie sa se fure…..

  • IONESCU ANGELA spune:

    La bl 17 str CONSTRUCTORILOR, chiar la intrarea în CREȘĂ, o bătrână care se ceartă cu toți locatarii cumpără zilnic pâine, parizer și hrănește pisici, pescăruși, porumbei, etc… E plin de astfel de gândaci și șobolani! Poate se ia o măsură în privința dnei care are această atitudine…calci pe jos numai pe bucăți de parizer…

  • Codreanu spune:

    Un primar care ar trebui sa facă din curățenie o prioritate… Nu este cazul în Pitești.
    Se pare ca sunt mai importante semafoarele (în curând mai multe decât gândacii) și nefinalizate stații de autobuz.
    Spor la treaba tov. primar!

  • Gavrilă spune:

    Să le pună semafoare alde Gentea , să nu mai treacă pe acolo.

  • Mitrache Simion spune:

    Și pe str Sf Vineri în spatele magazinului Prima,la depozitul de gunoi,este plin de gândaci.

  • Sergiu spune:

    Bine ar fi ca Politia Rutiera sa fie prezenta noaptea dupa orele 23.30 pe toate străzile cu 2 -3 benzi de curculatie pe sensul de mers si sa stopeze masinile si motocicletele care alearga cu viteze foarte mari , cu muzica la maxim si mai fac si zgomote infernale
    La fel Polutia Locală ar face bine sa patruleze noaptea prin tot orasul si sa mai potoleasca tineretul asta care urla, se injura, alearga cu trotinetele su se mai su cearta toata noaptea
    Oare chiar nu mai exista politisti rutieri si localu care sa patruleze noaptea?
    va rugam sa va faceti datoria fata de cetateni ca de aia sunteti platiti din bani publici.

  • Gabi spune:

    Zona izvor Crinului la covrigărie și împinge tava colcăie de gîndaci.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90