Donaris 930 x 122

energie

În sfârșit! Se va putea schimba online furnizorul de energie!

În sfârșit! Se va putea schimba online furnizorul de energie!

Citiți și: Facturile la gaze se pot plăti în rate

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a anunțat că a finalizat realizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF).

”Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale la nivel naţional (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”.

Citiți și: Decizie majoră privind facturarea energiei electrice!

Adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toţi consumatorii implicaţi în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale, concomitent cu implementarea unei soluţii informatice intuitive şi inovative, va conduce la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirii noilor cerinţe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore”, arată ANRE.

Imediat după perioada de verificare şi validare a bazei de date a POSF, ANRE va anunţa public data de la care platforma poate fi utilizată de către consumatorii finali.

Utilizatorii POSF sunt persoanele fizice sau juridice – clienţi finali de energie electrică şi/sau de gaze naturale, precum şi operatorii economici implicaţi în procedura de schimbare de către clientul final a furnizorului de energie electrică şi/sau de gaze naturale şi de contractare a furnizării de energie electrică şi/sau de gaze naturale, înregistraţi în POSF.

Detalii, aici: Vești bune pentru români! Își vor putea schimba online furnizorul de energie electrică şi gaze naturale – PSnews

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv/Sediu Engie Pitești/Centru

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3