EcoMoto 930×122

inaintari in grad

ÎNAINTĂRI ÎN GRAD LA ISU ARGEȘ

Astăzi, pompierii argeșeni au fost în prima linie pentru a 87-a aniversare a Zilei Protecţiei Civile în România.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

Au fost felicitați de Emanuel Soare, prefectul județului, și de Dan Manu, președintele Consiliului Județean, ambii remarcând „foarte buna cooperare interinstituţională în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și dăruirea personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al Judeţului Argeș, precum şi al membrilor serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă”.

Înaintări în grad înainte de expirarea stagiului minim

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Pompierii au primit și gândurile bune ale foștilor lor colegi, pentru care fiecare sirenă auzită le trezește amintiri frumoase din activitatea de salvatori.

Pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor specifice, pregătirea profesională și comportarea deosebită, au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de expirarea stagiului minim, un număr de 7 cadre active.

De la gradul de plt. adj. la gradul de plt. adj. șef:

-plt. adj. Adrian Gherghinoiu.

De la gradul de plt. maj. la gradul de plt. adj. următoarele cadre:

-plt. maj. Florian-Cristian Bechet;

-plt. maj. Mihai Neagoe;

-plt. maj. Anghel-Octavian Arsenie;

-plt. maj. Florin-Bogdan Ion;

-plt. maj. Radu-Constantin Petricu;

-plt. maj. Adrian Constantin.

De asemenea, la ceas aniversar, 5 subofițeri, colegi și piloni puternici de sprijin în echipa Inspectoratului, au fost trecuți în rezervă:

-plt. adj. Marian Drăguț – Șef gardă de intervenție;

-plt. adj. Anton Drotianu – comandant de echipaj;

-plt. adj. șef Cristinel Nica – comandant de echipaj;

-plt. adj. șef Gheorghe Ștefan – comandant de echipaj;

-plt. adj. Valeriu Sterie – servant pompier.

Pompierii argeșeni au primit, tot astăzi, de la Consiliul Județean Argeș, o nouă autospecială de intervenție pirotehnică, „probabil cea mai modernă și dotată din țară”, după cum se arată într-un comunicat al ISU Argeș.

Aceasta este echipată cu tehnică specifică intervențiilor la muniția găsită în diferite medii, pusă pe un autoșasiu de ISUZU D- MAX 4×4, cu care se poate interveni cu ușurință și în zonele greu accesibile.

Autospeciala pirotehnică este destinată pentru intervenția operativă în vederea asanării teritoriului de muniția rămasă neexplodată și transportul muniției în siguranță și pentru depozitare în vederea distrugerii, dar poate asigura cu echipamentele necesare și intervenția de salvare a persoanelor aflate sub dărâmături sau să asigure continuitatea intervențiilor, prin iluminatul pe timp de noapte.

Pe lângă cheile autospecialei de intervenție, Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, i-a înmânat inspectorului-șef, locotenent-colonelul Bogdan Olar, un trofeu pentru activitatea permanentă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș în mecanismul de Protecție Civilă.

O simulare de intervenție COVID-2019

În contextul actual, echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș au desfășurat și un exercițiu de intervenție în cazul situației de transport a unei persoane suspecte sau contaminate cu COVID-2019.

S-au urmărit, modul de echipare al personalului, preluarea pacientului și transportul acestuia în izoletă, iar după predarea persoanei respective – efectuarea operațiunilor de decontaminarea a echipajului, echipamentelor și autospecialei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90