- Publicat de: ePitești
- 28-10-2024, ora 9:47
- Știri, Știri
Încă un obiectiv major de investiții începe în Argeș!
Încă un obiectiv major de investiții începe în Argeș!
Citiți și: ,,Minunea” de la Gara Regală: După zeci de ani de abandon, bijuteria revine la viațăPSD Argeș anunță că încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș.
Un monument istoric de importanță culturală.
Citiți și: Breaking: Mașină căzută în pârâu, în ArgeșCa urmare a eforturilor pentru dezvoltarea infrastructurii și conservarea patrimoniului județean.
Încă un obiectiv major de investiții începe în Argeș!
Proiectul, cu o valoare de peste 11 milioane de lei, va dura doi ani și se va desfășura conform tehnicilor originale.
Pentru a păstra autenticitatea clădirii.
Acțiunea face parte din strategia PSD de modernizare echilibrată.
Care respectă tradiția și valorile istorice naționale, punând în valoare simbolurile culturale ale județului.
Conform unui comunicat al PSD Argeș:
Încă o reușită a PSD: Încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș!
Echipa PSD Argeș continuă să demonstreze, prin fapte, implicarea pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din județ, dar și pentru conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural și istoric.
Ca urmare a demersurilor de până acum, iată că încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș, un monument istoric de mare însemnătate culturală și arhitecturală.
Valoarea investiției se ridică la peste 11 milioane de lei (fără TVA).
Iar lucrările sunt prevăzute să dureze doi ani. Conform CFR SA, proiectul va fi realizat cu materiale și tehnici de restaurare compatibile cu cele originale, pentru a păstra autenticitatea clădirii.
Aceste investiții vin în continuarea eforturilor PSD de a susține și dezvolta patrimoniul cultural și infrastructura rutieră, feroviară, de drumuri județene și de poduri, asigurând totodată respectarea tradiției și a valorilor istorice.
Restaurarea Gării Regale din Curtea de Argeș este una dintre multele inițiative ale PSD care asigură echilibru între modernizare și conservarea elementelor cu semnificație istorică națională.
Construită la cererea regelui Carol I, această clădire emblematică a fost realizată după planurile unui arhitect francez, iar acum, după mai bine de un secol, își va recăpăta strălucirea originală.