centrul cultural mioveni

Începe Festivalului Național de Teatru Ludicus, la Mioveni

Mâine, 15 octombrie, se va da startul unei noi ediții a „Festivalului Național de Teatru Ludicus“, manifestare dedicată exclusiv tinerilor artiști amatori.

Citiți și: Cursurile gratuite oferite de Centrul Cultural Mioveni, suspendate

Evenimentul devenit deja tradiţie şi ajuns anul acesta la ediţia a XVII-a este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Consiliul Local și Primăria oraşului Mioveni, în perioada 15-17 octombrie. Dată fiind situația actuală, evenimentul se va desfășura fără participarea publicului, ci doar în format online, spectacolele putând fi urmărite în direct, pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Mioveni.

Citiți și: O nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilităţii, marcată la Mioveni

În competiţia din acest an, în urma preselecției au fost acceptate un număr de 6 trupe, împărțite în două categorii de vârstă.

La categoria gimnaziu (10-14 ani) vor participa trupele Victory of Art (București) și Ad-hoc (Pitești), iar la categoria liceu (14 – 18 ani) vor concura trupele Acting-Up (București), Atelierul de Teatru (Botoșani), Phantasia (Craiova) și Victory of Art (București).

DIN CULISELE „FESTIVALULUI NAȚIONAL DE TEATRU LUDICUS”

Trupa de teatru Victory of Art din București va prezenta la secțiunea gimnaziu spectacolul “Charlie și Fabrica de Ciocolata” de Roald Dahl, în regia Julietei Georoiu, asistenți de regie Ioana Dragomir și Crina Dumitrașcu. Cea de-a doua trupă participantă la categoria gimnaziu este trupa de teatru Ad-Hoc din Piteşti. Aceştia vor prezenta spectacolul “Lovit de fulger” de Chris Colfer, în regia lui Mihai Savu.

La categoria liceu sesiunea este deschisă de Trupa de teatru Acting-Up, care va prezenta spectacolul “Tumult” o adaptare de Diana Mănăilă după „How to survive in a Shakespeare play” de Don Zolidis, în regia lui George Lepădatu și a Dianei Mănăilă.

Atelierul de teatru din Botoșani propune juriului o dezbatere în spectacolul “Antisocial” de Bogdan Georgescu, spectacol coordonat de Lenuș Moraru și Gelu Rîșca. Trupa Phantasia din Craiova propune un spectacol de improvizație şi mișcare scenică, în regia Danielei Cazacu Grujdin. Victory of Art din Bucureşti vor aduce pe scena din Mioveni spectacolul “Împăratul Muștelor” de William Golding, în regia lui Petru Georoiu.

JURIUL VA ACORDA 18 PREMII

La ediția din acest an, juriul va acorda nu mai puțin de 18 premii la diverse categorii precum cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cea mai bună coregrafie, cel mai bun afiş, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar și, evident, până la marele premiu pentru cea mai bună trupă din concurs.

Așadar, iubitorii de teatru, sunt invitați în acest weekend, să urmărească din fața ecranelor, în direct pe pagina Centrul Cultural Mioveni o serie de spectacole originale și interesante, care vă vor binedispune sau chiar vă vor încânta!

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441