- Publicat de: Cristina Stancu
- 23-01-2020, ora 16:48
- Știri
ÎNCEPE MINIVACANȚA. ZECE RECOMANDĂRI PENTRU A O PETRECE ÎN SIGURANȚĂ
Pentru cei care călătoresc în minivacanţa prilejuită de liberul de Ziua Unirii Principatelor Române cuplat cu weekend-ul, poliţiştii au câteva recomandări pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente grave.
Citiți și: Șofer agresiv în trafic! Polițiștii au avut de furcă!Conduceți cu atenție și prudență și respectați indicațiile polițiștilor din teren.
În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.
Citiți și: Pitești. Prins după o noapte de jafuriRugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa. Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.
Înainte de a porni la drum, interesați-vă de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi pregătiți-vă autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).
Totodată, le recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă sau când drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă.
De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi, în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de şoferi.
Pe durata sejurului, nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. De asemenea, evitaţi taxiurile fără însemne de firmă sau fără aparate de taxare.
Maximum 300 de kilometri pe zi
Oamenii legii recomandă prudență și la întoarcere, când oboseala este, de obicei, și mai mare.
La întoarcere, nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele. (Sursă foto: Poliția Română)