Donaris 930 x 122

anul nou

Începem „bine” noul an! Se scumpesc toate!

Începutul anului 2023 vine cu scumpiri în lanț!

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Anul Nou vine cu scumpiri în lanț. Țigările, băuturile alcoolice și asigurările auto obligatorii ne vor costa mai mult de astăzi, 1 ianuarie.

Se elimină compensarea de 50 de bani pe litrul de carburant, așa încât și benzina și motorina costă mai mult, mai ales că statul a impus taxe mari în domeniu, iar companiile își vor recupera pierderile prin preț final plătit de oameni.

Citiți și: De Revelion în pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Astfel, românii vor plăti mai mult pentru o masă la restaurant și pentru cazarea la hotel. Pentru aceste servicii, TVA-ul crește de la 5% la 9%.

Românii vor plăti mai mult și pentru vicii. Accizele la țigări vor crește, iar cele electronice vor fi taxate pentru prima dată în toată Uniunea Europenă.

Mai scumpe vor fi și alte plăceri vinovate. TVA-ul pentru băuturile carbogazoase cu zahăr va crește de la 9% la 19%. La fel și pentru berea fără alcool.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe români care merg în Bulgaria că, începând din 1 ianuarie 2023, vor intra în vigoare noile prevederi referitoare la reducerea cu 10% a cuantumului taxelor vinietelor electronice.

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3